Yozgat, ilçeleri ve köylerinde bu gün kim vefat etti. Yozgat’ta 29 Kasım 2024 Cuma günü kim vefat etti merak ediliyor. Yozgat’ta vefat edenlerin haberini merak edenlerin tam listesi.
Yozgat’ta bu gün kim vefat etti, vefat edenlerin isimleri, tam listesi nedir soruluyor, merak ediyorsunuz. Sizlerle paylaşacağımız vefat edenler bölümünde bu dünyadan göç edenleri rahmet ve dua ile anmak gayesini güdüyoruz.
Yozgat, ilçeleri ve köylerinde vefat edenler
Yozgat ile birlikte, Akdağmadeni, Çayıralan, Çekerek, Çandır, Yerköy, Yenifakılı, Şefaatli, Boğazlıyan, Sarıkaya, Kadışehri, Sorgun, Saraykent, Aydın ilçeleri, beldeler ve köylerinde vefat edenlerin haberlerini bulacaksınız bu sayfada.
Hiç şüphesiz bu dünyada yaşanılan ömrün ardından geride bırakılan hoş bir seda. Bu anlamda Yozgat’tan kimler geldi kimler geçti. Hayat kervanında bu dünya bir han bizler de yolcu. Bu yolculukta kiminin izi Yozgat’ın Lise Caddesi’nde, Cumhuriyet Meydanı’nda kiminin izi Akdağmadeni, Çekerek, Aydıncık meydanında. Simalar gider, şehreler yok olur ama yaşanılanlar, geride bırakılan izler kaybolmaz.
Biz de gidenlerin arından bir iz bırakmak adına bu sayfayı hazırladık.
İnna lillâhi ve innâ ileyhi raciûn – “Şüphesiz biz Allah‘tan geldik ve şüphesiz dönüşümüz onadır” anlamını taşımaktadır. Bu ayet genelde bir ölüm haberi alındıktan sonra söylenir. Yani ölen kişinin ardından söylenebilecek sözlerden bir tanesidir.
Yozgat’ta bugün vefat edenlerin tam listesi
Çayıralan Konuklar Kasabamızdan Ramazan Seyit Öztürk
Yozgat Yukarınohutlu Mahallemizden Erdoğan Demirtürk
Aydıncık İlçemizden, Mhp İlçe Eski Başkanı Bekir Aydemir
Yozgat Koyunculu Köyünden Ali Osman Koçer
Yozgat Bozlar Köyümüzden Yusuf Çay
Yozgat Yazıpınar (Yortan) Köyümüzden Zakir Akyol
a – Ölüm Olayı Normal Nedenlerle Evde Meydana Gelmiş ise, Yapılacak İşlemler :
Ölüye ait Nüfus kağıdı aslı,aslı yoksa nüfus kayıt örneği ile bağlı bulunulan İlçe Belediye Tabipliğine başvurularak Gömme İzin Kağıdı alınır.
b – Ölüm Olayı Normal Nedenlerle Hastanede Meydana Gelmiş ise Yapılacak İşlemler: Hastanenin düzenleyeceği Gömme İzin Kağıdı alınır.
c – Adli Tıp Morgunda bulunan cenazeler için yapılacak işlemler: Adli Tıp Kurumunun düzenleyeceği Gömme izin kağıdı alınır.
d –Yurt dışından gelen cenazeler için: Havalimanı doktorunun düzenleyeceği Defin raporu alınır
Cenaze Defin İşlemleri Nasıl Yapılır?
Belediye Tabiplerinden, Hastanelerden veya Adli Tıp Kurumu’ndan alınan “Gömme izin kağıdı”, Hava limanları doktorlarından alınan “Defin Raporu” ile en yakın cenaze işleri şefliğimize müracaat edilir. Cenaze işleri şefliğimiz tarafından müsait olan mezarlıktan mezar yeri tahsisi yapılır. Cenaze yakını vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda cenazenin evden, hastaneden, havalimanından alınması, cami veya müdürlüğümüzün gasilhanelerine nakledilmesi, cenazenin yıkanması, kefenlenmesi, tabuta konması, cenaze aracına konması, istenilen camiye nakledilmesi, camide cenaze namazının kılınması, cenazenin camiden mezarlığa nakledilmesi, mezar yerinin usulüne uygun şekilde kazılması ve hazırlanması, mezar lahitli ise lahit kapaklarının açılması, cenazenin mezara indirilmesi, lahit kapağının konması ile cenaze defni anındaki tüm dini vecibeler ve hizmetler, kurum personeli ve ilgili şirket personeli tarafından itina ile yerine getirilir.
Hizmetlerimizin ifasında görev alan personellerimiz(Kazıcılar, mezarlık korucuları, cenaze yıkayıcıları, imamlar, şoförler, güvenlik personeli v.b.) maaşlarını Belediyeden veya Belediyeye ihale ile iş yapan şirketlerden almaktadırlar.
Cenaze iş ve işlemleri sırasında veya sonrasında vatandaşlarımızın, gelenek ve örfümüze yanlış olarak yerleşmiş olan bahşiş, ıskat veya helallik adı altında personelimize ödeme yapmamaları, kurumumuzun daha verimli hizmet sunmasını sağlayacaktır.
Normal nedenlerle hastanede meydana gelen ölümlerde yapılacak işlemler
a- Hastane ve diğer sağlık müesseselerinde ölenlere ait defin ruhsatlarının müessesenin Müdür ve Baş Tabibi tarafından verilmesi, usulüne uygun olarak resmi tabipler tarafından tasdik edilmesi yasal zorunluluktur.
b- Resmi Tabipler tarafından tasdik edilmeden, Hastane ve diğer sağlık müesseseleri Müdür ve Baş Tabibince, ölümüne sebep olan hastalık esnasında tedavi eden tabibin verdiği, resmi tabip tarafından tasdik edilmeyen defin ruhsatları ile hiçbir cenazenin defin edilmemesi, nakledilmemesi, mezarlıklara kabul edilmemesi yasa gereğidir.
c- Yukarıda izah edildiği şekilde, resmi tabipler tarafından verilen veya tasdik edilen gömme izin kağıdı (defin ruhsatını) alan cenaze yakını vatandaşlarımız müdürlüğümüze bağlı, kendilerine en yakın Cenaze İşleri Şefliklerinden birine şahsen müracaat ederler.
Adli Nedenlere Dayalı Ölümlerde İşlemler
Adli bir neden ile ölüm olayı meydana gelmiş ise savcılığın incelemesini müteakip, savcının ve doktorun imzası ve kaşesinin bulunduğu “Defin Raporu” ile müdürlüğümüze cenaze nakledilir, en yakın cenaze şefliğimizde işlemleri başlatılır.
Adli Tıp Kurumu Morgunda bekletilen cenazeler ise Adli Tıp Kurumunca gönderilen defin ruhsatları ile yukarıda açıklanan şekilde defin edilirler.
Defin Esnasında İsteyebileceğiniz Ek İşlemler
Cenazenin tabutlu defin edilmesi istenir ise; ücret tarifesinde belirlenen tabut bedeli, defin işlemi esnasında cenaze yakınlarından makbuz karşılığı peşin tahsil edilir. Eğer cenaze, Müdürlük onaylı mezarlık alanlarına defin edilmek istenirse; o mezarlıkta ücret tarifesinde belirtilen “Cenaze için bir kişilik mezar yeri bedeli” peşin tahsil edilerek, Mezar Yeri Kullanma Belgesi verilir ve defin işlemi yapılır.
Cenazenin defin edileceği mezar yerinin lahit yapılması talep edilir ise; yine cenaze yakınından, ücret tarifesinde belirtilen lahit bedeli makbuz karşılığı peşin tahsil edilerek, lahit mezar yaptırılıp, cenaze defin edilir.
Eğer cenaze daha önceden boş mezar yeri satın alınmış bir mezara defin edilmek istenir ise; önceden satın alınmış olan boş mezar yerinin, mezar yeri kullanma belgesi aslının, defin işlemleri sırasında Cenaze İşleri Şefliklerimize ibraz edilmesi gerekmektedir.
Cenazenin, daha önceden ölmüş bir yakınının üstüne defin edilmesi talep edilirse; ikinci defnin yapılabilmesi için en son gömü tarihinden asgari 5 (beş) yıl geçmiş olması şartı aranır. Ayrıca mezar yerinin de satın alınmış olması gerekmektedir. Bunun için de mezar yerinin kullanma belgesi aslının ibraz edilmesi gerekir.
Mezar yeri kullanma hakkını almış olan kişi, kendi mezar yerine(boş veya dolu) akrabalarından ölenlerin defin edilmesini talep edecek olursa; Nüfus Kağıdı aslı ve mezar yeri kullanma belgesi aslı ile Cenaze İşleri Şefliğimize bir dilekçe ile bizzat müracaat ederek ve dilekçe ekinde de mezar yeri kullanma belgesinin fotokopisi ile nüfus cüzdanının fotokopisini de ekleyerek, müdürlüğümüze ibraz edecektir.
Cenazenin Defin Edileceği Mezarlık Alanının Seçilmesi
Müdürlüğümüz yetkilileri mümkün olduğunca vatandaşlarımızın talebi doğrultusundaki mezarlıklara cenaze defin edilmesini sağlamaya çalışmaktadırlar. Ancak ilimiz merkezindeki mezarlıklarda aile kabri dışında açıktan cenaze defnine müsait alanlar kalmadığından, gömüye açık olan ve mümkün olduğunca da vatandaşlarımızı memnun edecek mezarlıklara gömü yapılmaktadır.