Bakır çubuklarla su kaynaklarını tespit eden Çakan, bu yöntemle bugüne kadar 2 bin vatandaşa ait tarla ve bahçeye su bulduğunu belirtiyor.

2005 yılından bu yana suyun izini sürdüğünü ifade eden İlyas Çakan, modern yöntemlerin dışında kadim usullere de başvurulduğunu ve bu yöntemlerin etkili olduğunu vurguladı. Çakan, Yozgat dışında Tokat ve Kütahya gibi illerde de su arayarak birçok yerleşim yerinde suya ulaşmayı başardı.

Suyun Manyetik Enerjisini Kullanıyorum

Çiftçilikle uğraşan Çakan, boş zamanlarında su aramaya devam ettiğini ve 19 yıldır bu işi yaptığını dile getirdi.

“Çiftçilikten arta kalan zamanlarda elimden geldiği kadar su buluyorum,” diyen Çakan, bu zamana kadar su bulduğu yerlerde herhangi bir başarısızlık yaşamadığını söyledi. “Her insanda farklı bir manyetik enerji var. Bu enerjiyi bakır tellere verdiğimde, yer altındaki suyun enerjisiyle birleşiyor ve elimdeki bakırlar suyun olduğu yerde çarpı haline geliyor” diye ekledi.

Talep Çok Fazla

Çakan’ın su bulma yöntemine olan ilgi her geçen gün artıyor. Kendi bahçesinde su bulduktan sonra çevresindekilerin de ilgisini çeken Çakan, Tokat ve Kütahya gibi illere giderek de su aramış. Bu kadar fazla talebe rağmen çiftçilik yaptığı için su aramaya her zaman vakit ayıramadığını belirten Çakan,

“Genellikle 9. ve 10. aylarda su arıyorum. Çünkü bu dönemlerde suyun en kurak zamanı oluyor ve bu dönemde bulunan su kesilmiyor” diye konuştu.

Yozgat’ın su kaynaklarına dair bilgi ve tecrübelerini paylaşan Çakan, modern teknolojilerle birlikte kadim yöntemlerin de kullanılabileceğini ve doğayla uyum içinde çalışmanın önemini vurguluyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı