Ankara Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ İnovasyon Öğrenci Topluluğu iş birliği ile NASA tarafından düzenlenen 13. NASA Space Apps Challenge etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Genç Akademi Kafe Sıhhiye’de gerçekleştirilen ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, katılımcılar 36 saat boyunca çevre, dünya ve uzayla ilgili belirlenen 30 farklı konuda çözüm üretmek için kıyasıya mücadele etti.

Dünya'nın kendi ekseni etrafında geçtiğimiz 600 milyon yıldaki dönüş hızı hakkında hangisi söylenebilir? Dünya'nın kendi ekseni etrafında geçtiğimiz 600 milyon yıldaki dönüş hızı hakkında hangisi söylenebilir?

Genç Beyinler 36 Saat Süren Maratonda Yarıştı

NASA'nın dünya çapında düzenlediği ve 13. kez gerçekleştirilen yarışmada, 2 ila 6 kişiden oluşan takımlar, 36 saat boyunca dünya ve uzaya dair önemli sorunlara çözüm bulmaya çalıştı. Ankara’da yapılan yarışmada gençler, seçtikleri konular üzerinde çalışarak çevresel sorunların çözülmesi ve insanlığın gelişmesine yönelik fikirler ve projeler geliştirdiler. Yarışma sonunda jüriye sunulan projeler arasından dereceye girenler, NASA tarafından incelenecek ve küresel finale katılma hakkı kazanacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Tam Destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Doç. Dr. Serkan Yorgancılar, etkinliğin yoğun katılımla gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu tabloyu görmek beni çok mutlu etti. Hepinizin emeğine sağlık. Yaptıklarınız hem ülkemiz hem de geleceğimiz için çok önemli. Sizler bize umut veriyorsunuz. Yolunuz açık olsun, her zaman yanınızdayız,” dedi.

ODTÜ İnovasyon Öğrenci Topluluğu'ndan Teşekkür

ODTÜ Yönetim ve İnovasyon Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karataş, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu yıl üçüncü kez Avrupa rekorunu kırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bize destek veren Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz. Hedefimiz, gelecek yıl dünya rekorunu kırmak,” ifadelerini kullandı.

Yarışmacılardan İlham Verici Projeler

36 saat süren maratona katılan yarışmacılar, etkinlikle ilgili düşüncelerini paylaştılar. Mert Kamarlı, projesinin dünyanın 3 boyutlu modelini oluşturarak kıtalar ve okyanusların geçmişteki ve bugünkü durumlarını görsel olarak sunmayı amaçladığını belirtti. Koray Çalap, uzay alanında tecrübe kazanmak için yarışmaya katıldığını ve iyi bir derece elde etmeyi umduğunu söyledi.

Azra İnal, astronotlar için yerçekimsiz ortamda oynanabilecek bir oyun tasarladıklarını, İrem Ünoğlu ise bu oyun sayesinde astronotların yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Kürşat Efe Oruçöz ise ev tipi bir sera projesi üzerinde çalıştıklarını ve bu sistemle gelecekte evde tarım yapmanın mümkün olacağını belirtti.

NASA Space Apps Challenge 2024 Ankara etkinliği, gençlerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmelerine katkı sağlayarak, uluslararası başarılar elde etmeleri için önemli bir fırsat sundu.

Kaynak: Haber Merkezi