Araştırmacı Yazar Hakkı Yurtlu’dan Harika Bir Eser: “Keyf-i Kalem”

“Dünden Bugüne Körük Köyü, Geçmişten Günümüze Akdağmadeni, Kuruluşundan Bugüne Doğankent, Hakkı’yla Şiirler ve Verda” eserlerinin ardından; hemşehrimiz Araştırmacı- Yazar ve şair Hakkı Yurtlu’nun 6 eseri olan “Keyf-i Kalem” isimli şiir kitabı yayımlandı ve edebiyat dünyasındaki yerini aldı. Eser Yozgat basınında okuyucularına takdim edildi ve oldukça da takdir aldı. Eserin edebiyat dünyasına hayırlı olmasını diliyor; Araştırmacı yazar hemşehrimiz Hakkı Yurtlu’yu tebrik ediyoruz.

“Anıl Grup Matbaacılık Yayıncılık” tarafından basılan eserdeki şiirleri 5 bölümde toplanmış: 1- Tasavvufi Dizeler, 2- Ebeveyne Rahmet Şiirleri, 3- Kahraman Mehmetçiğe,
4- Vefalı- Vedalı Şiirler, 5- Duygu Yüklü Şiirler olmak üzere şiirlerini yazar beş bölümde toplamış ve “Keyf-i Kalem” le bizlerin beğenisine sunuyor.

“Dize geldi harfler halk oldu kalem,
Derken yaratıldı şu cümle alem,
Cem oldu dizeler yok oldu elem,
Cûşa geliverdi, bu Keyf-i Kalem.”

Yazar “Söz Başı “ile takdim ettiği eserinin önsözünde şunları ifade ediyor: “Ömür yolculuğu hitam bulmadan, vuslata vasıl olmadan önceki şiir kitabım “ Verda”yı müteakiben kaleme aldığım şiirlerle daha önce kaleme almış olmama rağmen yayınlanmayan ve siz okurlarımdan gelen beğenileri de nazar-ı itibara alarak en güzel, en can alıcı ve en duygulu “Berceste” tadındaki dizelerimi de bir araya toplamak adına “Keyf-i Kalem”i yayına sunmak istedim. İleride “... İyi ki yapmışım” diyebilmeyi ümit ediyorum.”

“Hayran olduğum edebiyatı sevdim. Sevdikçe de güzelliği, sevmeyi, sevilmeyi, saygı duymayı ve saygı görmeyi buldum. Aynı ailenin mensubu olan “Edep” ile Edebiyatı ölçü addettim...” “... Elinizdeki bu Keyf-i Kalem ile sizleri baş başa bırakıyor, emeği geçen herkese teşekkürü borç biliyorum... Keyifle okuyacağınız temennilerimle...” diyor (yazar eseri takdim yazısında).

“Tasavvufi Dizeler” bölümünde dini ve milli şiirlerine yer veriyor. Kabe Yolunda ve Kabedeyim şiirleri ile dini ve manevi içerikli şiirleri yer alıyor.

“Kabe’ne yüz süren kullar aşkına,
Menzile uzanan yollar aşkına,
Taşkın olup akan seller aşkına,
Azabı rahmete çevir Allahım!..”

Ebeveyne Rahmet bölümünde ise: şair anne ve babasını kaybetmenin hüznü ile doluyor ve gözleri yaşlı olarak onların mezarı başında duygularını paylaşıyor bizlerle. Belli ki şair anne ve babasını kaybetmiş olmanın büyük hüznü ile dolmuş ve duygularını mısralara nakşetmiş!...
“Bilseydim ki, büyümek; seni kaybetmek, büyümezdim Anne!...”

“Gözüme takıldı kapının kolu,
Kolay mı her taraf hatıra dolu,
Titrek çene, gözüm yaş; tuttum yolu,
Dar geldi ev görmeyince anamı!...”

“Kahraman Mehmetçiğe” bölümün de ise şairin şehit Mehmetçiklere yazdığı Şiirler yer alıyor. Vefalı Vedalı Şiirler bölümünde ise tayinleri Yozgat’a çıkan ve Yozgat’ta veda edip ayrılan mülki idare amirleri ve bürokratlara yazdığı şiirler yer alıyor.

“Duygu Yüklü Dizelerle” devam eden eserde " İlçe İlçe Yozgat" şiiri dikkatimizi çekiyor. Bu güzel şiirle şair Yozgat’ı en güzel şekilde anlatmış ve ilçelerle Yozgat’ı bütünleştirmiş. Dili sade, anlatımı duru ve içten seslenişi ile sizi eseriyle bütünleştiriyor yazar. Türk edebiyatına kazandırdığı bu güzel eserle gönüllere hükmeden şair şu dörtlüğü ile bize veda ediyor:

“Yaza yaza geldi sonuna kalem,
Ömrün de sonu var, geçici alem,
Dilimden kağıda bu Keyf-i Kalem,
Hatırda yer etsin okuyun derim..”

Edebiyatımıza kazandırdığı bu güzel eseri için yazar hemşehrimizi kutluyor başarılarının daim olmasını diliyoruz...