Ankara’dan Türkiye’ye baktığınızda yine Ankara’yı görürsünüz.
Ticaretin merkezi, dünyanın kalbi hatta basın-yayın organlarının merkezi İstanbul gibi görünse de siyasetin Türkiye aynasıdır Ankara.
Ankara siyasetini tek başına TBMM'den, parti genel merkezleri ekseninden değerlendirirseniz yanılırsınız.
Özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (Ankara BB) AK Partili Melih Gökçek'ten CHP’li (Eski Ülkücü) Mansur Yavaş’a geçmesi Ankara siyasetinde eksen kayması yaşattı.
CHP'nin Ankara BB’ye geçmesi İYİ Parti’nin sürece ortak olması ile siyasetin kazanını sürekli kaynatıyor.
Asıl siyaset Ankara BB ve özellikle AK Partili ve MHP’li ilçe belediyeleri arasında yaşanıyor.
CHP’li belediyeler doğal olarak suskun kalıyorlar sürece, ya da bir şekilde Mansur Yavaş duruşu ile tek sesli bir görüntü ortaya koyuyor.
Yıllarca ülkücü kimliği ile tanınan Mansur Yavaş, bugün belki de Cumhurbaşkanlığı’nın Millet İttifakı ayağında sessiz ama ismi ön planda yer bulan Cumhurbaşkanı adayı.
Şimdilik konuşulmuyor olsa da Ekrem İmamoğlu gündeminden daha derin bir etkiye sahip bu süreçte. En azından ben öyle görüyorum.
Yıllarca AK Parti’den temsil bulan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda CHP’nin temsil buluyor olması Ankara siyasetini deyim yerinde ise altüst etti.
Ankara’da İstanbul’dan daha derin bir siyaset yürüyor belediyeler arasında.
Özellikle AK Parti ve MHP’li belediye başkanları, meclis üyeleri üzerinden ciddi anlamda cepheleşmenin gölgesinde bir Ankara var karşımızda.
Süreç kime kazandırıyor, kime kaybettiriyor (yıpratıyor.). Bu sorunun yanıtını şimdilik kimseler bilmiyor, ya da bilmiyormuş rolü kesiyor!
Çamlık Ankara muhabirleri Ankara sokaklarında Başkent Siyasetinin nabzını tutacak, halkın bakış açısını ortaya koyacak ciddi röportajlara imza atıyor. Röportaj serimiz ilerleyen süreçte daha geniş kitlelere ulaşacak, farklı semtlerde hayat bulacak.
BAŞKENT’İN SİYASETİ KİMDEN YANA!
Ya da Başkent’in siyaseti kimden taraf?
Halk ortaya konulanları nasıl karşılıyor?
Özellikle Ankara Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarında yaşanan tartışmalar, oluşan atmosfer ve sonrasında kamuoyuna yansıyanları vatandaş nasıl karşılıyor?
Başkent’in siyaseti şu sıra biraz ekonomiden, biraz da güçten yana.
Ankara BB’nin yaptığı yardımları, sağladığı sosyal destekleri, ortaya koyduğu gücü benimseyenler olduğu gibi, Cumhur İttifakı’nın ülkeyi yönetme iradesinden yana olanlar da var!
Bu durum ilçe ilçe de değişiyor haliyle.
Başkent’in siyaseti şu sıra kimden yana açıkçası terazi eşit gösteriyor.
Ama 1 Ocak’tan sonra Ankara çok şeye gebe.
Süreci birlikte değerlendirip, yine birlikte vatandaşın ortaya koyduğu söylemlerle ortaya koyacağız.
Bakalım belediyeler arasında gidip gelen Ankara siyaseti kimin ayağına dolanacak.
Ha, bir de Ankara’nın taşra siyaseti var, oradan Kırıkkale’ye, Sivas'a, Yozgat’a, Kırşehir’e niyetlenenler. Bakalım onlar hangi kulvarlarda belirecekler.