Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, bayram tatilinin 6. gününde 542 trafik kazası gerçekleştiğini belirterek, bu kazalarda 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 790 kişinin ise yaralandığını aktardı.
Trafik Kazalarında Artış ve Alınan Önlemler
Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, bayram tatilinin ilk 6 gününde toplam 57 kişi hayatını kaybetti, 6.533 kişi ise çeşitli derecelerde yaralandı. Bayram tatili boyunca polis ve jandarma trafik ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürdü. 3 Nisan 2025 tarihinde yapılan denetimlerde 599.476 araç kontrol edildi. Hız ve radar işlemleri yapılan 22.892 araç, diğer trafik ihlallerinden dolayı ise 41.922 araca işlem yapıldı.
Uyarılar ve Çağrı
Bakan Yerlikaya, bayram tatilinde sevdiklerimizle birlikte güvenli bir şekilde vakit geçirebilmek için trafik kurallarına uymanın önemine dikkat çekti. “Bayram, sevdiklerimizle paylaşacağımız en özel anlardır. Bu mutlu günleri hüzne dönüştürmemek için trafikte dikkatli olalım. Yollar bizleri kavuşturmak için var, ayırmak için değil.” ifadelerini kullandı.