IMCD, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile 2022 yılından bu yana yürüttüğü Bilim Ateşböceği TIR'ı projesini daha da ileriye taşıyarak, Bilim Odası projesini hayata geçiriyor. Laboratuvarı olmayan okulların atıl durumdaki odalarını bilim odalarına dönüştüren IMCD, projeye her yıl yeni bir okul ekleyerek çocuklara bilimsel düşünmeyi ve bilimi küçük yaşlardan kazandırmayı hedefliyor.
2.500 Çocuk Bilimle Buluştu
Bilim Ateşböceği TIR’ı projesi kapsamında bugüne kadar Türkiye genelinde Marmara, Ege, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerini dolaşarak 2.500 çocuğa ulaşan IMCD, “Eğitimde Fırsat Eşitliği” sosyal sorumluluk projesi ile bilimle çocukları buluşturmaya devam ediyor. IMCD, TEGV işbirliğiyle yürüttüğü bu projede sürdürülebilir ve kalıcı bir etki yaratmayı amaçlıyor.
Yarınların Bilim İnsanları Yetişecek
IMCD Türkiye Genel Müdürü Aylin Zakuto, Bilim Ateşböceği TIR’ı ile Türkiye’nin farklı bölgelerine bilimin ışığını taşımaya devam edeceklerini belirterek, kalıcı bilim odalarının eğitimde fırsat eşitliği hedeflerini daha da güçlendireceğini söyledi. Zakuto, "Bilim Odası projemiz sayesinde yüzlerce çocuk, okullarında deney yapma imkânı bulacak ve yarının bilim insanları yetişecek" dedi.
Depremden Etkilenen Çocuklar Nitelikli Eğitimle Buluştu
IMCD Türkiye, geçtiğimiz yıl deprem bölgesine yönelerek Bilim Ateşböceği TIR’ı ile konteyner kentlerdeki çocuklara nitelikli eğitim sundu. Depremden etkilenen çocuklar, TIR’da gerçekleştirilen deneyler ve aktivitelerle bilimle buluşturuldu. Ayrıca, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak Samsun'da da etkinlikler düzenlendi.
Zakuto, Samsun'daki etkinlikler hakkında, "Okulun bahçe duvarlarını çocuklarla birlikte boyadık, çevre temalı resimler çizdik ve bilim etkinlikleriyle eğlenceli vakit geçirdik. Sürdürülebilirlik konusunu animasyonlarla ele aldık, VR teknolojisi ile uzayın derinliklerini keşfettik. Çocuklar geri dönüştürülmüş malzemelerle pankartlar hazırladı, DJ'li bahçe partisiyle Cumhuriyet'in 100. yılını coşkuyla kutladık" ifadelerini kullandı.