Biri Boğazlıyan diğeri Kadışehri Yozgat’ı seviyor muyuz?

     Bir şeyler yapmak, ama kesinlikle bir şeyler kazandırmak mı gerekiyor!
Siyaseti tek kişilik, 
Ticareti tek kişilik,
Gazeteciliği tek kişilik,
Yozgatlılığı tek kişilik düşünmüyor ve yaşamıyorsanız bu sohbetin ana fikri tam da size-bize göre!

     KABALI BİR BAŞARI HİKAYESİ DEĞİL Mİ?
     İsterseniz tersten başlayalım, tarihsel işleyişi bakımından Yozgat topraklarında önce gerçekleşen bir tarımsal yatırımdan Kadışehri ilçemizdeki Kabalı Meyvecilik Projesi’nden bahsedelim.
     Ektikleri buğdayın karşılığını alamasalar da babadan, deden gördüklerini zarar etme pahasına yürüten Kabalı Köyü sakinlerinin kaderi 2008’de atılan adımlarla değişmeye, 2012’de tarlaların birleştirilip meyve bahçesinin mahsul vermesi ile başladı. 
Ve geldiğimiz yer: 
Ortak çiftçi sayısı: 353
İstihdam kapasitesi: 600 
Gelir: 20 milyon TL (Bu rakam yıllara göre değişir)
Köydeki 180 traktör sayısı 18’e düştü, yıllık iyi tarım uygulaması ile 15 bin ton elma, bin 500 ton kiraz (Avrupa’nın en büyük kiraz bahçesi, 300 ton ayva, 500 ton şeftali-nektarin)
     Peki projenin kahramanları:     Dönemin bakanı Bekir Bozdağ, dönemin belediye başkanı Davut Karadavut, dönemin kaymakamı İsmail Şanlı, dönemin İlçe Tarım Müdürü, dönemin muhtarı Hüseyin Ünal ve isimsiz kahramanlar!
     Sonuç: Yozgat kazandı!
Şehirden Anadolu kentine göç getiren nadir projelerden bir tanesi.
     Devlette devamlılık maalesef kişilerin keyfi tutumları yüzünden devam etmediği için Tarım ve Orman Bakanlığı bir dönem gündeme aldığı, 250 alanda uygulanması öngörülen projeyi bakan değiştiği dün rafa kaldırdı. 
O dönemin bakanı Sayın Bekir Bozdağ’ın Kadışehri’ndeki ekiple, sürecin en zor bölümü olan insanların tarım arazilerini birleştirme fikrini kabul ettirmek adına hangi mücadeleleri verdiğini biliyoruz. 
     O günleri yaşayanlar anlatıyor! 
Bekir Bozdağ, Kabalı Meyvecilik Projesi’ni kendi üstüne mi yaptı, aldı götürdü mü, kime ne için mesai harcadı, mücadele etti? 
Sonuç gün gibi ortada.

     BOĞAZLIYAN’DA NELER  OLDU-OLUYOR?
Yozgat’ın göz bebeği Boğazlıyan. 
Yıllarca Kayseri’nin gölgesinde Yozgat’ın uzağında kaldı!
Şimdi, Türkiye’de ilk defa belediye himayesinde, belediye başkanı marifeti ile yaptırılan bir organize sanayi bölgesine sahip!
Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, taşın altına değil dağların altına gövdesini koydu, sorumluluk aldı.
Sayın Başkan’ın bu duruşuna dönemin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay kayıtsız kalmadı.
1 yılda yapılacak iş 3 ayda tamamlandı.
     Geceler gündüz gündüzler gece oldu, işler elden takiple ve Ankara desteği ile inşallah bu yaz (2025 yılı yazı) fabrikaların işleyeceği bir hale geldi.  Boğazlıyan bu proje ile Kayseri’nin gölgesinde kalmadığını, bilakis Yozgatlı’nın da Kayserili gibi düşünebildiğini, hatta ticari aksiyon üretebileceğini gösterdi. 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın kıymeti ilerleyen yıllarda daha da anlaşılacak olan “Yerelden kalkınma hamlesi”nin bir yansımasıdır Boğazlıyan Fuat Oktay Organize Sanayi Bölgesi.
Biri Tokat sınırındaki Kadışehri, diğeri Kayseri sınırındaki Boğazlıyan.
     Kazandıranlar ortada, Kazanan tek kelime ile Yozgat!
Bugüne kadar insanları onun adamı, bunun adamı diye yaftalayan, ayıran, ayrıştıranlar; eminim siz bile böyle bir sonuca inanmadınız.
Ama oldu!
     Allah emeği geçenlerden razı olsun. Burada anlatmak istediğim bu şehrin insanı girişimci ruha, siyasetçisi doğru yönlendirildiğinde yatırım mihmandarına, toprağı sınırsız bir bereket mayasına sahip.
Emeği geçenler var olsun!