Ev hanımı olan İsmigül Şener, 7’sinden 70’ine kadar büyüyen, her türlü acıyı ve zorluğu gören bir kişi olduğunu söyledi.

Çoluğuma Çocuğuma Sahip Çıktım

Şener, “Ben çoluğuma çocuğuma çok sahip çıktım ve büyüttüm onları. Hastanede çalıştım, temizliğe gittim. 3 çocuğum yeter ki aç kalmasın dedim. Tek başıma kirada büyüttüm. Ama hayat devam etti. Her şeye açık olarak kaldım. Bu seviyeye kendi çabalarımla geldim. Hiç yorulmadım. Eskiyi hiç düşünmemeye, kafama takmıyorum. Önceden komşular ve insanlarda güzeldi” dedi.

Baba Aşığı Biriydim

Kendisinin baba aşığı birisi olduğunu belirten Şener, Babam evden çıkınca eski doğum evinden yoldan uçarak giderdim. Babam işyerine gelince arkadaşı senin oğlun geldi derdi. O zaman beni erkek sıfatına koymuşlardı. Ben şimdi yine de aynıyım. Babamı o kadar seviyordum. Babamı görmeden kafayı bozardım. Bize hiçbir şamar dahi vurmazdı. Para karşılığı kimsenin bir işine gitmedi, gitmezdi de. Allah razı olsun desinler yeter derdi. Kalbimde bir türlü silemediğini söyledi.

29 Ekim’de Babam Vefat Etti

Şener, “Hiç unutmuyorum 29 Ekim’de babam işe gidecek. Hep bayrama gittik. Bayramdan eve getirdi çocukları toplayın yemek yiyelim dedi. Oturduk beraber yemek yedik. Babam giderken ayağım yürümedi onunla gidemedik. Karataşın üzerine oturup babam arızayı giderecek gelecek diye bekliyordum. Komşumuz geldi Allah rahmet eylesin Hacı Hasan’ı kaybettik deyince annem buz tuttu neredeyse. Ben çıldırdım. Babam nerede diye çıldırıyorum. Hastanede morgda babama baktım. Sadece yüzünde bir kan vardı. Sarılıp öptüm. 50 yılı geçti ama asla unutamadım. Unutmak da istemiyorum” dedi.

Babamın Maaşı İle Çocuklarımı Büyüttüm

Ben babamın maaşı ile geçiniyorum diyen İsmigül Şener, “Ben babamın maaşı ile çoluğumu çocuğumu büyüttüm. Yıllar geçti annemi de kaybettim. Komşularımı çok severim. Ama her zaman dediğim yanınıza geldiğimde dedikodu yapmayın derim. Ben Allah için söylüyorum. Yerköy’den geldik ve Tuzkaya mahallesinde oturduk. Oradan Eskipazar’a taşındık. O zaman Devrim okuluydu. 4’üncü sınıfta babamı kaybettim” şeklinde konuştu.

Tek Arzum Öğretmen Olmaktı

Şener, “babamı kaybettikten sonra okulu bıraktım. Öğretmen olmak benim tek arzumdu. Herkesin velisi gelecek benim babam gelmeyecek diye gitmedim. Annem genç dul kaldı. 7 tane çocuk kaldı. Bizleri büyüttü. Okuyanı okuttu. Kardeşlerimin çoğu şehir dışında. Nüfus cüzdanımda annem ilk çocuğu ölünce ikinci çocuğa hamile kalıyor. Ablam olduktan sonra ne hikmetse ablama o nüfus cüzdanını vermiyorlar. Aradan bir sene sonra ben doğuyorum ve nüfus cüzdanını bana veriyorlar. Bende ona göre büyüdüm” sözleriyle yürekleri dağladı.

Güzel Ve Zor Günlerim Geçti

Hayatta güzel ve zor günlerinin geçtiğini vurgulayan Şener, “Çok çile çektim. En sonunda ise bir celsede boşandım. Bizim mahkeme 3 ay sürdü. Ben kocamı iki defa dövdüm. 3 tane çocuğum vardı. Zor günlerim de iyi günlerimde geçti. İnsan aç kalmayınca varlığın kıymetini bilmiyor. Ben çok şeyler çektim. Benim Allah’tan başka kimseden korkum yok.”

Ben Emekli Olamadım

Şener, “Ben hastanelerde çalıştım. Ama toplam 365 gün sigortam oldu. Bana hep bir kağıt imzalatırlardı. O da maaşmış. Benden sonra girenler emekli oldu ama ben emekli olamadım. Bir kapı kapandı ama bin tane kapı açıldı. Babamın maaşı geldi bana. Sabırda ve şükürde çok minnet var” dedi.

Yozgat'ta umre yolcuları dualarla uğurlandı! Yozgat'ta umre yolcuları dualarla uğurlandı!

7 Torunum Var

Kendisinin 7 torunu olduğunu belirten Şener, “Gelinlerim aynı kızlarım gibi. Ben kaynanalığı sevmem. Gelinine etme kızında bulursun denir. Kızımda kaynanasından bir şeyler gördü. Torunlarımın hepsi okuyor! ifadelerini kullandı.

Eski Bayramlar Çok Tatlıydı

Şener, “Eski Bayramlar çok güzeldi. Ramazan Bayramı olsun Kurban Bayramı olsun üç gün öncesinden hazırlıkları yapardık. Bazlama yapardı annem. Gelene şeker ve kolonya tutardık. Bizler çocukluğumuzda elimize kese kâğıdı alırdık şeker toplamaya çıkardık. Kurban Bayramında herkese payını götürürdük. Cenazelerde evde yemek pişirir. Tencerelerle cenaze evine götürürdük. Ama şimdiki cenazelerde adam kredi çekiyor. Yemeden çıkın gidin. O zamanın bayramları da insanları da çok güzeldi. O zamanları severdim ama artık kalmadı” dedi.

Çok Anılarımız Oldu

Çocukluk yıllarında bir çok anılarının olduğunu belirten Şener, “Köyümüzün kenarından kanak akıyordu. Şu tarafa geçmeyeceksiniz derdi babam. Ben yaramazdım çocuklukta. Kanakta köprünün altından bakarken bir kafa vardı çırpınıyordu. Baktım kız kardeşim. Burada da herkes evinde, yuvasında. Allah uzun hayırlı ömürler versin. Allah oğlum kızım dedirmesin. Kadınlarımızın dik dursunlar. Kimseye boyun eğmesinler. Saygıda kusur etmesinler ama dik durmayı öğrensinler. Kadınlar olarak her şeyi yaparız” diye konuştu.

Editör: Kadir Görgülü