Gündem

Her Şey Yaşanabilir Bir Yozgat İçin

AK Parti Yozgat Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Durusoy, Şehir Planlaması ve Sosyal Çalışmalar İçin Önemli Adımlar atılması gerektiğini söyledi.

AK Parti Yozgat Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Durusoy, Yozgat Belediyesi tarafından yaşanabilir bir şehir oluşturabilmek adına öncelikli olarak yapılması gereken çalışmaları açıkladı.

Durusoy, şehirdeki mimari, altyapı ve sosyal kültürel çalışmaları içeren geniş bir planın hayata geçirilmesini gerektiğini vurguladı.  

Durusoy’un şehirdeki geleceğe dair önerileri ve planları için yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi.

Mimari Çalışmalar:

Yozgat’ın İmar Planı: Yozgat’ın mevcut 95 bin nüfusunun, gelecekteki 200 bin nüfusa göre planlanacak şehir imar planı ile 100 yıllık bir yapılaşma oluşturulması gerektiğini belirten Durusoy, bu süreçte belediye şirketlerinin hem ticari hem sosyal sorumluluk taşıyan projelerde yer almasını savunuyor.

Konut İhtiyacı: Yozgat’ta konut ve kira ihtiyacının köklü bir şekilde çözülmesi için TOKİ ile işbirliği yapılmasını ve 3+1 ve 4+1 formatında 2 bin yeni konut inşa edilmesini öneriyor.

Peyzaj Düzenlemeleri: Şehirdeki karayolu güzergahlarının orta refüjlerinin insanları ferahlatacak şekilde düzenlenmesi, özellikle Sarıhacılı-Esentepe arasındaki E-88 karayolu için peyzaj düzenlemesinin yapılması gerektiğini ifade ediyor.

Tarihi Binalar ve Kültürel Yapılar: Yozgat’ın tarihini yansıtan tarihi binaların, orijinal şekliyle inşa edilmesi ve turizme kazandırılması gerektiği vurgulanıyor.

Altyapı ve Ulaşım Çalışmaları:

Yeni Yollar ve Kavşaklar: Yozgat’ta ulaşımın daha verimli hale getirilmesi için yeni yol güzergahları ve kavşaklar oluşturulması, özellikle üniversite, şehir merkezi ve yeni yerleşim alanları arasında alternatif yolların açılması gerektiği belirtiliyor.

Atık Su ve Kanalizasyon Projeleri: Yozgat’ın altyapısının güçlendirilmesi amacıyla atık su arıtma tesislerinin yerinin değiştirilmesi ve yağmur suyu projelerinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Toplu Taşıma ve Hafif Raylı Sistem: Şehir içi ulaşımın kolaylaştırılması adına hafif raylı sistemin planlanması ve şehir hastanesi ile üniversite kampüsü arasına yeni bir metro hattı kurulması öneriliyor.

Sosyal ve Kültürel Çalışmalar

Yeşil Alanlar ve Sosyal Tesisler: Şehirde yeşil alanların genişletilmesi ve halkın rahatça vakit geçirebileceği sosyal parkların oluşturulması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca emekliler için huzur içinde vakit geçirebilecekleri hobibahçeleri ve sosyal alanlar öneriliyor.

Kadın ve Çocuk Merkezleri: Ev hanımlarının ve çocukların gelişimine katkıda bulunmak amacıyla mahallelerde kadın gelişim merkezleri ve çocuk gelişim merkezleri kurulması gerektiği ifade ediliyor.

Kültürel Merkezler: Merkezi camiler etrafında kültürel alanlar, kütüphaneler ve sosyal alanlar yaratılması, çocuk oyun parklarının yapılması öneriliyor.