İnşallah Bizim İçin Bu da Bir Hayal Olarak Kalmaz !

Yozgat, zengin maden yataklarının keşfedildiği bir bölge olarak gündeme geliyor. Maden Tetkik Arama (MTA) tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, Yozgat’ta toprak altında bulunan değerli madenlerin ekonomiye kazandırılması için özel sektörün kiraladığı alanlarda çalışmaların yapılması bekleniyor.

Yozgat madenleri arasında kurşun-çinko, demir, manganez, feldispat, kaya tuzu, kireçtaşı, kuvarsit, tuğla-kiremit, florit, grafit ve çimento hammaddeleri olarak sayılabilir. Metalik madenlerden demir yatak ve zuhurları çoğunlukla Akdağmadeni, Sorgun ve Sarıkaya ilçelerinde yer almaktadır.

Yozgat Yenipazar beldesinde dünyanın en büyük polimetalik maden işletmesi kurulması planlanıyor. CVK Madencilik'in 280 milyon dolarlık yatırımla hayata geçireceği projede hedef büyük. Yılda 2 milyon tondan fazla cevher işlenecek, 500 milyon dolar gelir elde edilecek

Yenipazar bölgesinde kurulacak polimetalik maden projesinde, arazinin henüz yüzde 90'ı keşfedilmedi. Önemli bir keşif potansiyeli bulunan alanda CVK Madencilik, devasa bir polimetalik maden işletmesi kurmaya hazırlanıyor. Maden sahasında; altın, bakır, kurşun, çinko ve gümüş çıkarılıp işlenecek.

CVK Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, projeyle bölgesel kalkınmaya da katkı sağlanacağını belirtti.

Yenipazar Maden Projesi'nin hayata geçirilmesiyle, yılda yaklaşık 2,2 milyon ton cevher işlenmesi planlanıyor. Bu kapsamda; tahmini olarak yılda 500 milyon dolar gelir elde edilmesi hedefler arasında.

CVK Madencilik, maden sahasının inşaatı için madencilik finans ve yatırım fonu Orion Resource Partners ve Hartree Partners ile 280 milyon ABD doları tutarında bir ön finansman anlaşması imzaladı.

CVK Madencilik, maden sahasının inşaatı için madencilik finans ve yatırım fonu Orion Resource Partners ve Hartree Partners ile 280 milyon ABD doları tutarında bir ön finansman anlaşması imzaladı.

Anlaşmaya göre, maden sahasındaki kurulum çalışmaları bu yılın son çeyreğinde başlayacak ve 18-24 ay içinde tamamlanacak. 2026 yılının son çeyreğinde üretime geçilmesi planlanıyor.

Yozgat’taki maden potansiyelinin ekonomiye katkı sağlaması ve bölgeye yeni iş imkanlarının sağlanması bekleniyor. Bu gelişmeler, maden sektörünün Türkiye’deki öneminin bir kez daha artmış olduğunu gösteriyor. Yer altı ve yer üstü zencinliğimizi değerlendirdiğimiz de hiç
Şüphesiz ki fakirlik zincirini kırmış ve gelişmiş bir ülke olarak dünyadaki yerinizi almış olacağız inşallah!…