Gönüllüler, olası doğal afetlerde sahada görev yapabilmek ve etkin müdahalede bulunabilmek için iki günlük teorik eğitimin ardından üç günlük uygulamalı eğitimden geçti.

Sahada Görev İçin Hazırlandılar

Eğitim programına, Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi ile başlayan gönüllüler, arama kurtarmanın temel kavramları, sahadaki çalışma prensipleri ve ekip koordinasyonu gibi konularda uzman eğitmenlerden bilgi aldı. İki günlük teorik eğitimi başarıyla tamamlayan gönüllüler, uygulamalı eğitimle sahada yetkin hale geldi. Eğitimlerin sonunda düzenlenen sınavda başarılı olan Afet Gönüllüleri, ulusal ve uluslararası afet bölgelerinde görev yapabilecek donanımla sahaya inmeye hazır hale geldiler.

Başkan Özarslan: “Bilinçli Toplum Şart”

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, doğal afetlere karşı hazırlıklı bir toplumun önemine vurgu yaparak şu ifadelerde bulundu:
“Ülkemizde ve dünyada yaşanabilecek olası doğal afetler için bilinçli sivil toplum oluşumları hayati önem taşıyor. Afet sonrası müdahalelerin etkin bir şekilde yapılması, hem can hem de mal kaybını azaltmada kritik bir rol oynar. Bu bilinçle, Keçiören’de ilk gönüllü afet ekibimizi oluşturduk ve eğitim sürecini başlattık. Bu süreci ilçemizde yaygınlaştırarak daha fazla gönüllümüzü doğal afetlere hazırlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.”

Pursaklar’da Öğrencilerin Yeni Gözdesi: Millet Kıraathaneleri Pursaklar’da Öğrencilerin Yeni Gözdesi: Millet Kıraathaneleri

Eğitim Süreci Devam Edecek

Keçiören Belediyesi, ilçede doğal afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturma çalışmalarını sürdürüyor. Afet Gönüllüleri programına katılımın devam edeceği ve ilçedeki bilinçlendirme çalışmalarının artarak süreceği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi