Kısaca Ben Kimim

04.02.1991 tarihinde Zonguldak ‘da dünyaya geldim . İlkokul ve ortaokul eğitimimi Zonguldak’da tamamladıktan kısa bir süre sonra Ankaraya yerleştim. Lise eğitimimi Mustafa Kemal Anadolu Lisesinde tamamladım. 2012 yılında Başkent Üniversitesinde Diyaliz bölümünü başarıyla bitirdim. 4 yıl Acıbadem Ankara Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde bu görevi sürdürdüm.2016 yılında bölüm değiştirmeye karar vererek Gazi Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümüne girmeye hak kazandım. 4 yıllık lisans eğitimimi bitirdikten hemen sonra çalışma hayatına tekrar merhaba dedim.1 sene Ankara Ümitköy semtinde Özel bir sağlık kliniğinde hizmet verdim. Kasım 2021 tarihinden bu yana Ankara Medipark Tıp merkezinde hizmet vermeye devam etmekteyim. Kronik hastalıklarda beslenme,Çocuk Beslenmesi,Kilo Alma,Kilo Verme,Gebe ve Lohusa Beslenmesi,Enteral ve Paranteral Beslenme ile ilgili beslenme programları hazırlamaktayım.

‘’Hayatı Kaçırmadan Doya Doya Zayıfla’’ sloganımla danışanlarımı keyifle zayıflatmaktayım .

İftar ve Sahur Sofralarında

GLİSEMİK İNDEKSİ YÜKSEK BESİNLERDEN UZAK DURALIM !!

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının vücudumuzu arındırmak için güzel bir dönem . Gün içerisinde uzun süreliği açlığın etkisi ile ramazan pidesi, hamur işi (bazlama, gözleme, ev yufkası,börek,çörek vb.),pirinç pilavı makarna gibi glisemik indeksi yüksek olan besinlere eğilim oldukça fazla oluyor. GLİSEMİK İNDEKS (GI); karbonhidratlı bir besinin yendikten belirli bir süre sonunda kan şekerini yükseltebilirliğini ifade eder. Besinlerin glisemik indeksi kan şekerinin yavaş veya hızlı yükselmesini etkilemektedir. Ramazan pidesi,gözleme,bazlama,börek,çörek beyaz undan yapıldığı için kan şekerini kolay yükseltmektedir. Glisemik indeksi yüksek bu besinleri; insülin direnci, diyabeti ve kilo sorunu olan kişilerin daha da dikkatli tüketmesi şart. Hele de çorba, pilav, makarna gibi içerik yönünden kendine benzer yiyecekler tüketilecekse çok daha az tüketilmeli. Evde hazırlayacağınız tam tahıllı pide ile hem tokluk sürenizi artırabilir hem de kan şekerinizi dengede tutabilirsiniz.

ŞERBETLİ TATLILAR YERİNE HURMA VEYA GÜLLAÇ TERCİH EDİLEBİLİR

HURMA

Birçok kişinin oruç açmak için suya bile tercih ettiği hurma, yüksek lif ve yüksek potasyum içeriği ile ön plana çıkıyor. Tokluk hissi sağlamada da destek olan bu Ramazan lezzetinin karbonhidrat içeriğinin ise yüksek olduğunu bilmek gerekiyor. Ülkemizde çeşitli hurmaları bulmak mümkün olduğundan, bu kadar çeşit içinde aynı porsiyondan söz etmek mümkün değil. Buna karşın 3 adet ince, uzun hurma 1 meyveye denk geliyor. Medine hurması gibi büyük ve tombul hurmalardan ise 1 tane yemek ideal olanı.

GÜLLAÇ

Uzun süreli açlık, üzerine yenen yemekler ve ardından gelen tatlı isteği. Ramazan boyunca gerçekleşmesi en muhtemel döngü. Tatlı dendiği zaman diyetlerde sıklıkla tercih ettiğimiz sütlü tatlıların Ramazan sürecinde akla gelen çeşidi ise güllaç. Güllaç, mısır nişastası ile hazırlanmış özel yaprakların şeker, süt ve gül suyu ile ıslatılmasıyla yapılıyor. Kimileri cevizli, fındıklı, kimileri meyveli tercih ediyor. Bu nedenle haftada 1-2 defa tüketimi tercih edilmelidir. Şeker ile yapılmış 1 ince dilim güllaç yaklaşık 200 kaloriye yani; 1 dilim ekmek + 1 porsiyon meyve + 1/2 su bardağı süte eşit. 1 avuç içi kadar miktar yeterli olacaktır” diyor.