Köyümüz Gevrek'den Doğan Güneş

Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyesi olan.Prof Dr. Abdurrahman Karabulut Yozgat Merkez Gevrek Köyün'den Halilibrahim Karabulut amcamın büyük oğlu,çocukluk arkadaşım. İlk okula beraber başladık, birlikde oyunlar oynadık, koyun, kuzu güttük. Bağ yolunda türküler söyleyip yonca suladık. Yaşıyorsa kulakları cınlasın, öldüyse Allah rahmet eylesin, Eskişehirli öğretmenimiz Mehmet Çeltikçi ikimize özel matematik ve Türkçe dersler verdi. Nedense benle Abdurrahman hoca katıldık. Kurslara,aslında 5. sınıfta olan ve isteyen arkadaşları hafta sonları ve tatillerde okulda Matematik ve Türkçe dersleri için davet ettiği halde sadece ikimiz devam ettik. İtiraf edeyim Abdurrahman hoca matematik de benden iyi idi. Bu kurslarda ben çok şey öğrendim. Orta okulda hiç zorlanmadım, kursun çok faydasını gördüm.İyiki öğretmenimiz kurs verdi ve bizler katıldık. Hep dua ettim Mehmet öğretmenime.

Yozgat'ta Okullarımız ayrıldı.

Ben İstiklâl Orta Okuluna başladım

Abdurrahman Karabulut Merkez Orta Okuluna başladı. Orta okulu bitirdik, yine ben Liseye başlarken Abdurrahman Meslek lisesine başladı. Aynı dönemlerde okullarımızdan mezun olduk. Babamın yurt dışında olması nedeniyle ben Almanya'ya gelerek işci oldum. Abdurahman hoca Üniversiteyi başarıyla okudu,bitirdi. Köyümüz Gevrek köyünün gururu oldu. İlim insanı olarak gencliğe ışık oluyor, ülkemize faydalı nesiller yetişmesine emek veriyor, bu uğurda gayretler ediyor.

Abdurrahman Karabulut'u yakından tanıyalım

Abdurrahman Karabulut, 1962 yılında Yozgat'ın gevrek köyünden dünyaya geldi. ilkokulu gevrek köyünde, ortaokul ve liseyi Yozgat Merkez'de tamamladı. Ankara'da Gazi Üniversitesi'nde lisans, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı. 1987 de üniversitede çalışmaya başladı, 1996'de Yardımcı Doçent, 2010'de Doçent 2015 yılında da Profesör oldu. Şu anda Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknoloji Fakültesi makine mühendisliğinde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Üniversitede idarecilik, Senato üyeliği gibi görevlerde bulundu. Avrupa'nın birçok ülkesinde araştırma ve ziyaret amaçlı çalışmalarda bulundu.

Yayınlanmış eserleri

Yayınlanmış 5 adet mesleki kitabı, uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış birçok makalesi ve yine uluslararası ve ulusal sempozyumlarda sunulmuş çok sayıda bildirisi bulunmaktadır. TÜBİTAK, Bilim teknoloji ve Sanayi Bakanlığı ve üniversite araştırma projeleri koordinatörlüğünde tamamlanmış birçok projesi bulunmaktadır. Mesleki alanda yüksek lisans ve doktora alanında birçok öğrencin tez çalışmalarında bulunmuştur. Sanayide; proje danışmanlığı, hakemlik ve proje izleyiciliği gibi görevlerde de bulunmuştur.

GENÇLİĞE HİZMET

Abdurrahman hocam, uzun yıllar üniversitede öğretim üyeliği yapıyorsunuz

öğrencileriniz gençler, gençliğimizi anlatırmısınız?

Bizim en değerli varlığımız gençlerdir. İleride bayrağı onlar taşıyacaklar ülkede her türlü işi yapacaklar hatta ülkeyi yönetecekler büyük sorumluluklar taşıyacaklardır. Elbette onlar için daha önemlisi, dünyaya ne için geldiklerinin sebebini bilerek, bir insan profili olgusuna sahip fikirle yaşamalarıdır. Biz onlara iyi model olmalıyız. Ana ve babanın toplum içindeki büyük sorumlulukları var.

Gençlik damarı akıldan ziyade hissiyatı dinler his ve heves kördür akıbeti görmez hazır bir dirhem lezzeti bir batman lezzete tercih eder hayatını tehlikeye atar, bir dirhem hazır lezzet alır ağzının tadını kaçırır birçok bela ve musibete giriftar olur hayatını zehir eder. Bunun çare-i yeganesi hayatını iffetle geçirmek istikamette gitmek gayrimeşru zevklerden uzak durmaktır, bu tehlikeyi engellemek kolay değildir, topyekun toplumun bu gibi tehlikelere karşı mukavemet etmesi gerekir.

Gençler, bilimle sanatla uğraşmalı. Boş zamanlarını faydalı hale getirmelidir, bilindiği gibi bizim düşmanımız cehalet, zaruret ve ihtilaftır, bu üç düşmana karşı marifet, sanat ve ittifakla silahıyla karşı gelmeliyiz. Cehaleti; marifetle, bilgi ile zarureti; sanatla, çalışmayla ve gayretle ihtilafı; ittifakla, muhabbetle, sevgiyle dostlukla yenmeliyiz. Gençler, vatan sevgisini taşımalı, milletine devletine sahip çıkmalı, bayrağına sahip çıkmalı ve manevi değerlerini yaşamalı ve yaşatmak için çalışmalıdır.

Bu zamanın önemli metası olan teknoloji, hem iyidir., hem tehlikelidir bunun farkında olmalıyız. teknoloji büyük bir nimettir. Teknoloji insanlık ve milletimizin hizmetinde kullanılmalı, azami derecede ondan faydalanmalıyız. Yoksa nefsin hoşuna giden sefih hayatı kazandırırsa maddi manevi zarar ederiz.

Gençler, okuyun bilgili olun manevi değerlere sahip çıkın, bir şeye karar vermeden önce anne ve babanızla yada o konuda ehil kişilerle meseleleri istişare edin sonra hareket edin, zamanınızı boş şeylerle geçirmeyin hayatınızı planlayın. Peygamberimiz (asm), "Her iki günü eşit olan zarardadır." der bize verilen gençlik nimetini istikamete sarfetmek gerekir.

Yozgatlı bir ilim insanî olarak sizleri Yozgat Üniversitesinde görmek istiyoruz hocam?

Sevgili kardeşim Doğan, son sorunuz:

Yozgat Üniversitesi'nde görev olursa elbette seve seve çalışmaya hazırım.

Hocam bize zaman ayirdiniz teşekkür ediyorum.

Bende size teşekkür ediyorum aziz kardeşim.