AK Parti’nin 4 aşamalı planını hatırlayarak başlayalım isterseniz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel seçimler öncesinde de halkın gönlüne giden, rızasını kazanan isimlerle, partisi ne olursa olsun yol yürüyeceklerini açıklamıştı. Ve mümkünse kabul gören isimlerin partiye davet edilmesini istemişti.
Ne acı verici bir durum değil mi (!) yılların emektarları için yeni isimler davet etmek!
Baktığımızda bu söylem tam manasıyla karşılık buldu mu?
CUMHURBAŞKANINA RAĞMEN…
Sayın Cumhurbaşkanının bu söylemine ve ısrarlı vurgusuna rağmen aşağıda abiler istedikleri isimleri bir şekilde makyajlayıp aday listesinde yer verdirdiler.
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde de aynı senaryoların olacağı muhakkak. Bir şekilde taban yok sayılacak, halkın refleksleri görmezden gelinecek, anketler, kanaatler, kamuoyuna yansıyanlar dikkate alınmayacak.
PARTİYİ HALKA İNDİRECEK 4 AŞAMALI SİSTEM
Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve partisi üzerinden örnek vererek durum değerlendirmesi yapıyoruz. Sebebi, seçim stratejisi ve iddiası bakımından ülkenin en güçlü siyasi alt yapıya sahip olmasıdır.
Diyeceksiniz ki, yerel seçimler tek başına parti siyaseti üzerinden mi kazanılıyor, kısmen iktidar gücünün etkisi olsa da özellikle küçük ve orta ölçekli yerlerde partiler etkisiz kalabiliyor.
AK Parti’nin 4 aşamalı seçim planı tam da bu minval üzerinde hayat buluyor.
AK Parti’nin yerel seçim çalışmaları için yol haritası kısa bir süre önce kamuoyu ile paylaşıldı. İl teşkilatları da buna bağlı olarak sahada, yerel seçime yönelik çalışmalarına hız verdi.
Başta Ankara olmak üzere teşkilatlar ve belediye başkanlığı hedefi olanlar (parti içi rekabet ve büyükşehir stratejileri başladı…) çoktan kulis çalışmalarına başladılar.
922 ilçe, 32 bin 260 mahallede seçmenin nabzı tutuluyor.
Vatandaşın istek ve talepleri listeleniyor.
Ve, hazırlanan raporlar toplantılarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuluyor.
Yerel seçime 4 aşamalı planla gidilecek demiştik, işte ilk aşama; Erdoğan, genel seçim sonrası başlattığı il ziyaretlerini artıracak, en çok oy alınan il ve ilçelere gidecek. ( Yozgat’a ya da en azından Saraykent’e gelecek mi merak konusu…)
Erdoğan'ın 15 Ağustos'tan sonra (yani bu günden sonra) en çok oy aldığı Sincik, Gerger, Kahta ve Samsat'a gitmesi bekleniyor.
İkinci aşamada ise aşamada yine şehir buluşmalarına ağırlık verilecek. Kabine üyeleri, MYK ve MKYK üyeleri de sahaya inerek sorunlar merkezinden öğrenilip not edilecek.
Ve üçüncü aşama… Milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilat üyeleri etkin çalışacak. Özellikle kırsalda yoğun çalışma yürütülecek ve Köylere kadar uzanan ziyaretler planlanacak. Ki, bu ziyaretlerin gerçekleştiğini Ankara, Yozgat, Sivas, Kırıkkale’de görüyoruz.
Dördüncü aşama deprem bölgesine yönelik. Buralar için özel çalışmalar yapılacak. Özellikle depremzedelerin yaralarının sarılması için çalışılacak. Konut teslimleri hızlanacak. Bölgenin talepleri alınacak, sonuca bağlanacak.
Bu dört aşamalık genel bir strateji planı.
Biraz seri gibi olacak belki ama bundan sonraki süreçte Ankara ve Yozgat özelinden değerlendirmelerle devam edeceğiz.
Geçtiğimiz Cumartesi günkü ‘Başkan kim olacak’ başlıklı yazımızda ‘hizmetin de kazandırmayacağı’ huşular olduğundan bahsetmiştik. Yarın bu durumu Boğazlıyan Uzunlu Beldesi üzerinde değerlendirelim olur mu?