Yozgat yapısı ve yerleşim alanı itibariyle daracık bir alana sıkışmış durumda. Özellikle binaların plansızlığı dikkat çekiyor
. Bu da şehrin dar bir alana sıkışmış olmasından kaynaklanıyor.
Ne yazık ki
şehir merkezinde genişleyecek alan kalmadı. Bundan herkes rahatsız.
Sıkıntılı olan bir başka konu da trafik durumu. Özellikle şehir merkezinde trafik oldukça sıkışık ve alış veriş imkanı da yok gibi... Yani aracınızla bir dükkanın önünde durup alışveriş yapmanız imkansız.
Park sorununun ayyukta olduğu da bir gerçek.
Yolları genişletmek mümkün mü? Mümkün gözükmüyor. Şehir merkezinde bazı alanlara otopark yapmak için de binaları ve yapıları yıkıp yeni otoparklar yapılabilir ama bu bize çok pahalıya mal olur. Bir kaç iş hanının yanlış ve düzensiz yapılmış olması bunu da imkansız hale getirdi diyebiliriz.
Trafiğin bu denli sıkışmış olması kazaları da artırıyor maalesef. Defalarca şu konuya dikkat çektik. Trafiği rahatlatalım diye yolları bölmek asla çözüm değildir.
Aksine ana yolların genişletilmesi gerekiyor. Yolların daraltılması ve dar yolların bölünmesi trafik akışını zorlaştırır ve kazalara neden olur. Bu trafik kurallarına da aykırı bir durumdur.
Malum il trafik komisyonumuz var. Bu konularda yetkili olanlar da onlardır.
Yani şehir merkezindeki her türlü uygulamalar bu il trafik komisyonundan geçer.
Yolların genişletilmesi, park yerleri, tek yönlü yollar ve trafiğe kapatılacak yollar trafik komisyonun kararı ile uygulamaya konulur.
İzlediğim ve gördüğüm kadarıyla rast gele yollar bölünüyor ve daraltılıyor.
Trafiğin akışı engelleniyor. Allah korusun bu kazalara davetiye çıkaracak olan bir uygulamadır.
Bizim amacımız şehir trafiğini rahatlatmak mı; yoksa trafiği karmaşık hale getirmek midir? Siz bunu bir rahatlama olarak görebilirsiniz ama araç sürücüleri için bu konu sıkıntılı bir konudur.
Esnafımız için de sıkıntıdır. Müşteri gelecek yakın bir noktada durabilecek eşi ve çocukları ile alış verişini yapacak ve aracını da güvende hissetmesi gerekecek, sizce de öyle değil midir?...
Zaman zaman sözünü ediyoruz: Bu şehrin bir “ Kent Konseyi” olmalı bu konsey şehre yön verebilmeli. Her kesimden temsilci bulunmalı belediyelere ve yöneticilere teklifler sunabilmelidir.
Aslında bu konsey şehrül emin görevini de yürütmeli
siyaset üstü olmalı ve halkın görüş ve düşüncelerini yansıtmalıdır. Kent Konseyini önemseyen iller var başaralı çalışmalar da yürütüyorlar görebildiğim kadarıyla...
Şüphesiz ki görev kutsaldır. Halka hizmet etmek de şerefidir. Yıllar geçer ömür de göre
v de biter; önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakıp Allah razı olsun bu millete hizmet etti dedirtebilmektir.