Üretici ve Köylünün Desteklenmesi İşsizliği Azaltacaktır

Herkesin devlet memuru olması ya da bir fabrikada çalışması ekonomi ve işsizlik için yeterli bir çözüm değildir. Tarımın ve hayvancılığım desteklenmesi köylüye ve üreticilere sahip çıkılması gerekiyor. Üretim olmadan gelişme olmaz, üretici desteklenmeden de ekonomik büyüme- kalkınma sağlanamaz. Herkesin tüketici olduğu bir toplumda üretimi kiminle yapacaksınız ?

Türkiye topraklarının yarısı tarıma yarısı da hayvancılık yapmaya müsaittir. Malumunuz olduğu gibi. Ticareti ve sanayii üretimle desteklemek mümkündür. Zengin ve verimli topraklara sahip olan ülkemizde köy hayatını bitirdik insanları şehir de yaşamaya mecbur kıldık. Buda işsizliği ve yoksulluğu beraberinde getirdi.

Verimli topraklara sahip ülkemizde dört mevsim ürün almak mümkün mü? Evet mümkün; o halde tarımsal ürünlerin yetiştirilmesi ve pazarlanması devlet eliyle sağlanırsa işçi istihdamı artar mı; Artar, kendi şini yapan ve para kazanan birisi el işinde çalışmak ister mi; istemez. O halde cennet vatan bu ülkede tarımın ve hayvancılığın desteklenmesi ve teşvik edilmesi şart oluyor. Köylü hayvancılığı bıraktı et fiyatları tavan yaptı, köylü üretimi bıraktı hayat pahalılığı zirve yaptı öyle değil mi dostlar?...

Köylerimizi şehirleştirirsek köylerimizi modern hale getirirsek üretim yapan ve para kazanan köylere dönüştürürsek köylü köyünü terk eder mi; etmez!.. Destek ve teşvik...Hatırlayınız bizim modern devlet üretim çiftliklerimiz vardı. Köylüye ve çiftçiye örneklik eden büyük çiftliklerdi bunlar. Özelleştirme kapsamında bunların hepsini elden çıkardık. Ne oldu devletin üretimi bitti vatandaş da üretimden vazgeçti.

Köylerin boşalmasının ana nedeni birincisi köy ürünlerinin para etmemesiydi; ikincisi de üretimin pahalı oluşu ve pazarlama ağının olmamasıydı. Bütün bunlar birleşince köylü üretmeyi bıraktı. Ne diyorlar; mazot pahalı, gübre pahalı para kazanamıyoruz ? İşte burada devlet desteği devreye girmeli.

Mazot desteği, gübre desteği ve ürün desteği de olmak üzere üretenin ve yetiştirenin yanında olmak. Ürünlerinin rahat ve kolay pazarlanmasına yardımcı olmak. Bütün bunların devlet desteği ile çok daha modern hale geleceğini biliyoruz. Buna da mecburuz. Üretmeye üretene sahip çıkmaya mecburuz. Köyleri modernleştirmek ve şehirleştirme de bizim görevimizdir. Mümkün mü, kesinlikle mümkün!..

“ Sen ağa ben ağa inekleri kim sağa?” diye bir halk tabirimiz vardır. Dolayısıyla çalışan çoğalmadan efendilik de ağalık da mümkün olmaz. Cennet vatanda Türkiye gibi bir ülkede tarımsal ürünleri ve sebze meyveyi ithal ediyorsanız bunda bir yanlışlık -eksiklik var demektir. Fabrikada kursanız devlet dairelerini de tıklım tıklım doldursanız karınız doymaz! Her zaman dile getirdiğimiz gibi üreten ürettiği ile geçinen bir ülke konumunda olmak zorundayız. Bu konuda ciddi devlet desteği ve teşviği de şarttır diyoruz. Köyün ve köylünün hayat standartlarını da yükseltmek zorundayız. Yani köyleri de şehirleştirmeliyiz.