Bilim, eğitim ve sanat alanına sunduğu katkılarla akademi dünyasında derin izler bırakan Prof. Dr. Levend Kılıç, 1953 yılında Eskişehir’de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın ve Yayın Yüksekokulu'ndan 1976 yılında mezun oldu. Akademik kariyerine Anadolu Üniversitesi'nde devam eden Kılıç, fotoğraf, medya estetiği ve uzaktan eğitim konularında hem kuramsal hem de uygulamalı çalışmalara imza attı.

1985 yılında doktorasını tamamlayan Kılıç, 1988’de doçent, 1993’te ise profesör unvanını aldı. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nde Görüntü Estetiği, Optik Bakış, Video Sanatı gibi lisans ve lisansüstü dersler verdi. Uzaktan Eğitim Bölüm Başkanlığı ve Uzaktan Öğretim Tasarım Birimi Genel Koordinatörlüğü gibi görevlerde bulundu. Açıköğretim Fakültesi bünyesinde Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Önlisans Programı’nı açarak büyük katkılar sağladı.

Yozgatlı Depolar Dolusu Zehir mi İçiyor? Ne Kadar Temiz? Yozgatlı Depolar Dolusu Zehir mi İçiyor? Ne Kadar Temiz?

46 yıllık meslek yaşamında sayısız öğrenci ve akademisyenin hayatına dokunan Kılıç, Eğitim Gönüllüleri hareketinin kurucularından biri olarak da tanındı. Daha sonra Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Yönetim Kurulu üyeliği yapan Kılıç, aynı zamanda Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği’nin kurucularından olup Onursal Başkanı olarak görev yaptı. Fotoğraf sanatına olan tutkusu ve eğitime olan bağlılığı ile hatırlanacak olan Kılıç, akademik kariyerine ve Anadolu Üniversitesi'ne önemli katkılarda bulundu.

Prof. Dr. Levend Kılıç'ın vefatı sonrası, Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen anma töreninde ailesi, dostları, meslektaşları ve öğrencileri, onun çok yönlü kişiliğini ve bıraktığı değerli hatıraları paylaştı.

Kaynak: Haber Merkezi