X RAY cihazları genellikle alışveriş merkezleri, devlet kurumları, havaalanları, otobüs terminalleri gibi insan kalabalığının ve sirkülasyonun yoğun olduğu yerlerde kullanılır. İnsan yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde güvenlik seviyesi düşer. X RAY cihazları da burada devreye girer ve daha girişte güvenlik kontrolünü, güvenlik seviyesini arttırır. X RAY cihazlarının tünel boyları kullanım alanına göre farklılıklar gösterebilir.

X RAY CİHAZI ÇALIŞMA PRENSİBİ NEDİR?

X RAY cihazları elektrikten güç alarak x ışını üretir ve kullanırlar. Bu cihazlar aynı zamanda radyasyon yayan cihazlardır. Eşyalar tünelden geçtiğinde x – ray cihazı x – ışını üretmeye başlar ve bu ışınlar eşyanın dış tarafını delip geçer. Daha sonra bu ışınlar tünelin etrafındaki dedektörler yardımıyla yansıma oluşur. Toplanan bu veriler x – ray görüntü işleme yazılımı sayesinde monitör de cihaz içinden geçen çantanın görüntüsü gelir.

X RAY cihazları gücünü ona bağlı olan jeneratör den alır. X ray cihazı genellikle 80 ve 140 kv olarak üretilmektedir, dilenirse jeneratör gücü opsiyonel olarak 160 kv ya çıkarılabilir. 3 ve 4 renk olarak görüntü verebilen X RAY cihazları aynı zaman da organik ve inorganik madde ayrımı da yapabilirler.

PERKOTEK TURNİKE SİSTEMİ

Turnike sistemleri herkesin giremeyeceği alanlarda giriş çıkışları kontrol altına almak ve güvenlik açığını önlemek için tasarlanmıştır. Turnike sisteminde tek yön veya çift yönlü geçiş yapılabilir. Geçişler serbest olarak ayarlanabilir.

Turnike sistemleri çeşitleri nelerdir?

Turnike modellerimiz bel turnikesi, hızlı geçiş turnikesi, boy turnikesi, engelli geçiş turnikesi, hijyen turnikesi ve kelebek turnike olarak PERKOTEK firmasında temin edebilirsiniz.

Bel turnikesi (TRİPOD) üç kollu olarak bel hizasında tasarlanmıştır. Paslanmaz çelikten üretilmiştir. İç ve dış ortamlarda güvenle kullanılabilir. TRİPOD turnikede geçişler tek taraflı veya çift taraflı ayarlanabilir. Yangın anında kollar düşerek geçişler serbest yapılır. TRİPOD turnike modellerine göre farklılık gösterir tek ayaklı turnike, çift ayaklı turnike, DOUBLE çiftli yönlü turnike olarak isimlendirilir. DOUBLE turnike çift yönlü turnike ve her iki taraf da geçişi yapmak üzere tasarlanmıştır. Turnike sistemi üzerinde LED yön ışıkları mevcuttur. Parmak, kart, şifre ve yüz okuma cihazları ve butonlar sayesinde tetik vererek geçişi sağlar. Turnike ölçüsü kol mesafesi standart 50 cm, boy uzunluğu ise 20-28 cm arası değişkenlik göstermektedir. En çok tercih edilen model bel turnikeleridir.

Hızlı geçiş turnikesi en çok tercih edilme sebebi şık tasarım sayesinde modern bir görüntüye sahip olup sessiz çalışmaktadır. Paslanmaz çelik ve elektrostatik olarak üretilmiştir. Bel turnikesi gibi itme mantığı ile değil kollar kendi açılarak geçişi sağlar. İç ve dış ortamlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Boy turnikesi fabrika, stadyum, cezaevleri gibi açık ve kapalı alanlarda kullanılabilir. Paslanmaz çelikten üretilmiştir. Parmak izi okuyucu, kart okuyucu, şifre ve yüz terminalleri ile entegre olarak çalışır. Boy turnikesi yükseklik olarak 225 cm dir. Geçiş yapıldıktan sonra kollar otomatik olarak kilitlenir.

Engelli VİP turnikesi serbest geçişlerin yapıldığı yerlerde kullanılır. Ayrıca parmak, kart, şifre, yüz okuyucu cihazları ile entegre yapılabilir. Geçiş işaretleri konularak geçiş yönlerini belirleyebilirsiniz. Otomatik geçişte kapanma süresini belirleyebilirsiniz.

Hijyen turnike bel turnikesinden farklı olarak dezenfektan haznesi ve dezenfektan püskürtme sistemi bulunmaktadır. Personel elini dezenfekte ünitesine elini soktuktan sonra cihaz dezenfektan püskürttükten sonra turnike geçişe izin verir.

Kelebek turnike geçiş tek yönde olur. Genelde marketlerde kullanılır. Dört kollu bağımsız turnikelerdir.

PERSONEL DEVAM KONTROL SİSTEMİ

Firmaların çalışma prensiplerine göre personelin normal mesai, fazla mesai, eksik çalışma gibi puantaj parametrelerini hesaplayan ve raporlayan otomasyon program sistemine verilen ada PDKS diyoruz. Bu sistem özellikle şantiye, fabrika gibi personel sayısı olarak fazla olan işletmeler de çok kullanılan bir sistemdir. Bu otomasyon sisteminde ana karakter personel devam kontrol sistemidir.

İşletmelerin personel devam takip sistemlerinden beklentilerinin başında ay sonunda maaş hesaplamasını kolaylaştırması gelir. Maaş hesaplamasında ihtiyaç duyulan personelin çalışma toplamlarının yer aldığı puantaj bilgisidir. Personel devam kontrol sistemi Pdks yazılımı yardımıyla puantaj bilgisini oluşturur. Yazılım puantaj bilgisini oluştururken veri toplama terminalinden gelen data yı kullanır.

Personel Takip Sistemi ne kadar kolay ve anlaşılır olursa kullanan kişi içinde o kadar kullanışlı olur. Personel Devam Kontrol Sistemimizde ki personel kartları kısmında çalışan personel için detaylı özlük bilgilerine, giriş çıkış saatlerine, not, zimmet kayıtlarına ulaşılabilir. Giriş çıkış sekmesinde elle girilen giriş çıkış verisi kırmızı renkli olarak işlenir. Bu da elle müdahale yapıldığı anlamına gelir.

Personel devam kontrol sistemimizde personel kartlarından girilen personelin maaş verisine göre girilen parametre ayarlarına bakılarak maaşı da hesaplanır. Bu hesaplamayı cihazdan o personel için çektiği giriş çıkış verisine göre yapar. Bu veriyi çekmek için ise Bilgi Aktar programını kullanır. Bilgi Aktar programı cihaz ve personel devam kontrol sistemi arasında bir nevi köprü görevi görür. Cihaz bağlantısı, cihaza personel gönderme, cihazdan personel çekme gibi işlemleri Bilgi Aktar üzerinden yapabiliriz. Aynı zamanda cihazın saat güncellemesi ve bağlantı protokol ayarları da yapılabilir.

Personel devam kontrol programın da girilen çalışma saatleri parametreleri daha sonra istenilen tarihten itibaren tekrar istenilen saatlere göre tekrar ayarlanabilir. Burada dikkat edilmesi gereken en son yapılan ayarlamalardan sonra tekrar puantaj hesaplama yapmanız gerekmektedir. Hangi personeller için bordro raporu alınacaksa o personellerin tekrar puantajı hesaplanmalıdır.

İlgilendiğiniz PERKOTEK ürünleri için perkotek.com sitesini ziyaret edebilir yahut 0850 811 80 00 numaralı hattımızı arayarak gerekli bilgi ve fiyat teklifinizi alabilirsiniz.

Muhabir: Haber Merkezi