Çalıştaya, iletişim profesyonelleri ve kurum temsilcilerinin yer aldığı 16 farklı çalışma grubunda, iletişimin çeşitli alanlarına dair kapsamlı değerlendirmeler yapıldı.
Önemli görüşmeler yapıldı
Prof. Dr. Evren Yaşar, "Markalaşma Türkiye Markası ve İtibar Yönetimi" başlıklı çalışma grubunda yer alarak katkı sağladı. Çalıştayda, Türkiye’nin iletişim politikalarını güçlendirmek ve gelecekteki iletişim anlayışını şekillendirmek amacıyla Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda önemli görüşmeler yapıldı.
Yapay zeka da ele alındı
İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un açılış konuşmasını yaptığı çalıştayda, medya, dezenformasyon, sosyal medya, yapay zeka gibi geniş bir yelpazede konular ele alındı. Ayrıca, afet ve kriz iletişimi ile dijital çağda birey ve toplum arasındaki ilişkiler de çalışma gruplarının gündeminde yer aldı. Çalışmalar, moderatörler, raportörler, alanında uzman katılımcılar ve yapay zekâ destekli sistemlerle güçlü bir yapıda yürütüldü.
Toplamda 425 katılımcının yer aldığı çalıştay, çok yönlü çıktılar elde edilmesini sağladı. Her biri 27-30 kişiden oluşan çalışma grupları, iki gün boyunca odak konular üzerinde detaylı tartışmalar gerçekleştirdi. Çalıştayın sonunda, Türkiye’nin iletişim stratejilerinin daha etkili ve kapsamlı hale getirilmesi amacıyla önemli öneriler sunuldu.
2. İletişim Şurası ana programının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Nisan ayında yapılması planlanıyor.