Yozgat TÖNFET başkanı Niyazi Çamlıbel

"Kişilikli, kimlikli, şahsiyetli bir milletin kültürünü, kendi öz kültürümüze sahip nesiller yetiştirmek durumundayız. Bu yüzden nerede olursak olalım kim olursa olsun görev yaptığımız yerlerdeki insanları anlamak durumundayız." Diyen Niyazi Çamlıbel, Milli İslami sosyal kültürel hizmetler içinde olan, iletişimi mükemmel benimde çocukluk yaşda diyebileceğimiz 12 yaşından beri tanıdığım, İstiklal Orta Okulun’dan dönem arkadaşım olan Niyazi Çamlıbel  o gün gençlerin bizlerin öncüsü oldu. O dönem hep önde yürüdü. Şimdilerde emekli olmuş buna rağmen bir dostunun işyerini yönetiyor.

Bu yazımda 1980 öncesi Kısa adı TÖNFETolan, Töre Sanat Spor Eğitim Turizm Derneği Yozgat ili eski başkanlarından Niyazi Çamlıbel ile yaptığım görüşme notlarımdan bahsedeceğim.


Niyazi Çamlıbel’i tanıyabilirmiyiz?

Ben aslen Yozgatımızın merkez köyü olan Köseyusuf köyündenim. Küçük yaşta Yozgat’a ailece göçmüşüz. Ben ilk ve orta okulu Yozgat’a okudum. Ülkücü dünya görüşüne sahibim.   Hakkın rahmetine kavuşan Abdülkadir Baran başkanıma rahmetler diliyorum. Mekanı cennet olsun. Ben Yozgat ÜGD’nin yönetimindeydim. Abdül Kadir Baran Başkan TÖNFET’in başkanlığı görevini bana teklif etti. TÖNFET’in üyesiydim. Yapılan kongre de başkanlığa aday oldum. Arkadaşlarımızın teveccühü sonucu seçildim. Tam altı yıl bu kültür sanat folklor Spor Eğitim derneğimizde hizmet ettim” 

Birazda derneğimizin hizmetlerinden bahsedermisiniz?Tabi efendim o günler birlik beraberlik bir ülküdaşlık vardı. Kısa adı TÖNFET olan teşkilatımızda saz, folklor, resim kurslarımız devam etti.  TÖNFET şehir merkezinde merkezimiz olmak üzere Yozgatımızın mahallelerine şube actık. Burada vatandaşlarımıza daha yakın olduk. Hızmetlerimizi ve bizi daha iyi tanımalarını sağladık. Saz kursunu bitiren arkadaşlarımız düğünü olan ülküdaşlarımızın, hemşehrilerimizin   düğünlerini şenlendirdi. Para almadık. Verenler olduğu zaman tekrar biz bu parayı damat beye teşkilatımız adına taktık. Bu hizmetlerimizle şehrimizde bir “marka”parmakla gösterilen dernek olduk. Arkadaşlarımız milli şuur içerisinde davranır hizmet ederlerdi. Düğünlere folklor ekibimizlede, saz söz ekibimizle katılır milli birlik ve beraberlik içerisinde heyacan oluşur çok da beğenilir, alkışlanırdı. Bu hizmetlerimizden Abdülkadir Baran çok memnun olur bizi hep desteklerdi.
Altı yıl sonra 1980 yılının bahar ayında Nevzat Çelik kardeşime başkanlık bayrağını teslim ettim.
Yozgat belediyemizin personeli olarak işe başladım, tam 30 yıl çalıştım. Sonunda emekli oldum. Beş de çocuk babasıyım. İkamet ettiğim Karadepe mahallemizde bir dönem beş yıl muhtarlık da yaptım. Burada mahallemizde çözülmesi gereken sorunları işçisi olduğum belediyemiz tarafından çözümüne katkıda bulundum” dedi. Bizi misafir eden gönül insanı Niyazi Çamlıbel arkadaşıma sağlıklı huzurlu bir ömür diliyorum. Var olasın çok yaşayasın senin gibi çalışkan gönül insanlarına hep ihtiyacımız var.