Prof. Dr. Demirer, özellikle Ozempic, Wegovy ve Mounjaro gibi Glukagon-1 reseptör agonistleri sayesinde artık obezitenin önlenebilir bir sağlık sorunu haline geldiğini belirtti. Bu ilaçlar, metabolizmayı yavaşlatıp açlık hissini azaltarak, kullanıcılara ayda ortalama 6-7 kilogram kaybettirebiliyor.

Taner Demirer (3)

Obezite Ameliyatlarına Gerek Kalmayacak

Demirer, yeni geliştirilen bu ilaçların obezite ameliyatlarının yerine geçeceğini belirtti. Obezite cerrahisinin yüksek komplikasyon riski taşıdığını ifade eden Demirer, "Bu ilaçlar sayesinde artık milyarlarca insan, komplikasyon riski olmadan kilo verebilecek" dedi.

Diyabet ve Diğer Kronik Hastalıklara Karşı Koruma Sağlıyor

Prof. Dr. Demirer, söz konusu ilaçların sadece kilo vermeyi sağlamakla kalmadığını, diyabeti tedavi edebildiğini ve diyabete bağlı kronik böbrek hastalığının ilerlemesini yavaşlattığını da vurguladı. Ayrıca, bu ilaçların kalp hastalıklarından kaynaklanan ölümleri de azalttığı belirtiliyor.

Taner Demirer (1)

Yozgat’ta Başarılı Ameliyat: 8 cm’lik Kist Alındı! Yozgat’ta Başarılı Ameliyat: 8 cm’lik Kist Alındı!

Alzheimer ve Bağımlılık Tedavisinde Umut Verici

Açıklamalarında Alzheimer hastalığının da ilerlemesini yavaşlattığı ifade edilen bu ilaçların, aynı zamanda alkol ve narkotik bağımlılığı konusunda da umut verici sonuçlar sunduğunu dile getiren Demirer, "Bu ilaçlar bağımlılıkla mücadelede de çığır açabilir" dedi.

Taner Demirer (2)

Trilyon Dolarlık Pazar Büyümeye Devam Ediyor

Şu anda dünyada 1 trilyon dolarlık bir pazarı bulunan bu yeni nesil ilaçlar, obezite sorununun çözüme kavuşmasıyla birlikte kanser vakalarında da düşüşe neden olacak. Prof. Dr. Demirer, bu gelişmelerin ilerleyen yıllarda daha sağlıklı bir toplum oluşturma yolunda büyük bir adım olduğuna dikkat çekti.

Muhabir: Haber Merkezi