Eğitimin hedefinde, bağcılıkla ilgili hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemlerini öğretmek ve doğru budama tekniklerini aktarmak vardı.
Bağcılık faaliyetleri sürdürülüyor
Yozgat ilinde yaklaşık 22 bin 500 dekar alanda bağcılık faaliyetleri sürdürülüyor. Bu kapsamda, Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle, bağcılıkla yoğun olarak bilinen Şefaatli ilçesindeki Karanlıkdere bölgesinde bulunan Durak Köse'nin bağında uygulamalı budama eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimi, Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Sema Çetin verdi.
Eğitime, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selman Yıldırım, Ziraat Mühendisi Salih Seren, Şefaatli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akşit, ilçedeki teknik personel, Ziraat Mühendisliği bölümü öğrencileri ve yerel çiftçiler katıldı.
Eğitimde, yer bağları ve telli terbiye sistemiyle yapılan bağcılıkta uygulamalı budama gösterimi yapıldı. Ayrıca, bağcılıkla ilgili yetiştiricilik, çelikle çoğaltma, aşılama yöntemleri ve bağ hastalıkları ile zararlıları konusunda da katılımcılara kapsamlı bilgiler verildi.