Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Osman Coşkun, kısa süre önce Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi (ASFAT) Genel Müdürlüğü görevine atanan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi hemşehrisi Prof. Dr. Mustafa İlbaş’a tebrik ziyaretinde bulundu. Ziyaret, savunma sanayii ve akademik çevrelerde memnuniyetle karşılandı.

ENERJİ ALANINDA OTORİTE BİR İSİM: MUSTAFA İLBAŞ

Prof. Dr. Mustafa İlbaş, enerji sistemleri, termodinamik ve mühendislik alanındaki çalışmalarıyla bilim dünyasında önemli bir yere sahip. Gazi Üniversitesi’nde uzun yıllar akademik görevlerde bulunan İlbaş, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde çok sayıda projeye imza atarak savunma sanayii başta olmak üzere birçok sektöre katkı sağladı. ASFAT Genel Müdürlüğü görevine atanması, yerli ve milli savunma sanayi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN GÜÇ VEREN ZİYARET!

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Osman Coşkun Dr. Osman Coşkun, hemşehrisi İlbaş’a yeni görevinde başarılar dileyerek, “Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu olarak savunma sanayiiyle her zaman yakın iş birliği içindeyiz. ASFAT gibi kritik kurumlarla ortak projeler yürütmeye her zaman hazırız” ifadelerini kullandı.

Komşu'da çamaşır makinası evi yakıyordu Komşu'da çamaşır makinası evi yakıyordu

Savunma sanayiinde teknoloji geliştirme ve yerli üretimin artırılması konularına özel önem verdiğini belirten Coşkun, daha önceki dönemde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile TÜBİTAK projelerinde üstlendiği görevlerle de tanınıyor.
Osman Coskun A S F A T Ziyaret

Editör: Rabia Sultan Büyüker