Gündem

Yozgat Arabaşısının Lezzeti Nereden Geliyor? Hamuru mu? Çorbası mı?

Yozgat, kendine özgü kültürü ve yöresel lezzetleriyle tanınan bir şehir. Bu lezzetlerden biri olan arabaşı çorbası, sadece Yozgat’ta değil, Türkiye’nin dört bir yanında büyük bir beğeniyle tüketiliyor.

Kış aylarının vazgeçilmez ritüellerinden biri haline gelen arabaşı, hamuru ve çorbasıyla bir lezzet şöleni sunuyor. Peki, bu özel yemeğin sırrı nerede saklı? Çamlık Medya ekibi olarak Yozgat sokaklarına çıkarak vatandaşlara ‘’Yozgat’ın yöresel lezzeti arabaşını biliyor musunuz? Bu kış hiç arabaşı yuttunuz mu? Sizce arabaşında işin sırrı hamurunda mı çorbasında mı?’’ diye sorduk. Yozgatlılar çorbasının da hamurunun kendine özel sırrı olduğunu ve kış ayının vazgeçilmelerinden olduğu için artık sezonunun başladığını dile getirdiler İşte aldığımız yanıtlar;

Sefa Duygu: Bence sırrı hamurunda ama çorbası da çok güzel. Hamuru olmadan çorbanın tadı eksik oluyor. Arabaşı çok güzel bir lezzetimiz. Yozgatlının da vazgeçilmezi. Bu sene ilk başlangıcı yaptık devamı da gelecek.

Osman Atıl: Arabaşını severiz. Sırrı bence çorbasında. Her yörenin yapamayacağı bir lezzet katılıyor Yozgat’ta.

Sırrı her ikisinde

Nevzat Yazan: Arabaşı Yozgat’ın meşhur yemeğidir. Hindiden çok güzel olur. sırrı hem hamurudur hem de çorbasıdır. Sezonu başlattık biz arabaşının.

Musa Halıcı: Arabaşı sezonuna başladık. Bence çorbasında sırrı. Çünkü baharatlı oluşu, eti önemli. yazın bile Yozgatlı arabaşı yapar.

Mehmet Budak: Bence arabaşının sırrı hem çorbasında hem de hamurundadır. Zaten hamursuz çorbanın tadı olmuyor.

Yılmaz Deniz: Arabaşının bence sırrı yapan adamdadır. Yapan kişi inceliklerini biliyorsa o arabaşının tadı damaklarda kalır.

Şifa kaynağı bir çorba

Ömer Kaya: Arabaşının hamurunu çok tüketemiyorum ama çorbasının faydası çok fazla. Bence çorbasında sırrı. Çorbasının kıvamını tutturmak çok önemli çünkü. Hamuru da çok sert olacak sırrı o bence. Boğaz ağrısına şifadır.

Yaşar Gir: Arabaşı çok tükettiğimiz bir şeydir. Herkes arabaşı yapamaz. Arabaşının sırrı kaşığa aldığın hamurun titremesinden belli olur. Çorbanın da kıvamı çok önemli.