Parmak izi okuyucuları bağlantıları nelerdir?
Parmak izi okuyucu cihazlarının bağlantıları Ethernet ve local ağ ile yapılabilmektedir. Parmak izi okuyucu cihazlarının üzerinden kullanıcı Ethernet/local/wlan bağlantı türünü seçerse karşısına çıkan menüden, cihazın numarası, cihazın ismi, cihazın IP adresi, cihazın port numarası ve bağlantı anahtarını doğru girdiği takdirde cihaz ile bilgisayar arasındaki bağlantı kurulacaktır. Bunların haricinde bağlantı kurmadan da cihazın içindeki kayıtlı loğları USB ile alıp bilgisayara aktarmak mümkündür. Bu işlemi de cihaza USB takarak menüden log indir diyerek cihazdaki tüm loğları alabiliriz.
Parmak izi okuyucu cihazlarının tetik verme özellikleri sayesinde parmak izi okuyucu cihazlarına kapı kilidi, turnikeler, zil, gibi birçok tetik verdirterek çalıştırabileceğiniz cihazlar ile bağlantısı yapılabilir.
Parmak izi okuyucuları ile PDKS
Parmak izi okuyucuların yaygın etkisi yoklama alınan her yerde kullanılabilecek olmasıdır. Parmak izi okuyucular, fabrikalarda, şirketlerde personellerin devam kontrolünü yapmak için kullanılır. Bunun için öncelikle uygun parmak izi okuyucu cihazı seçilerek personellerin giriş çıkış yaptıkları alana montajı yapılmalıdır. Geçiş kısıtlaması sağlanmak istiyorsa parmak izi okuyucular tetik verme özelliği sayesinde kapı kilidi veya turnikelere bağlantıları yaparak kullanılabilir. Personelleri takip edeceğiniz alanlara giriş ve çıkışlar çok yoğun olacaksa da tercih edeceğiniz cihazın, okuma hızının yüksek olması gerekmektedir. Bu işlemden sonra cihaza kullanıcıların parmak izlerini tanıtımını yapmanız gerekir. Daha sonra bilgisayara kurulu olan pdks (Personel Devam Kontrol Programı) sayesinde hangi personelin hangi saatte giriş yaptığını hangi saatte çıkış yaptığını görebileceğiniz gibi birde bu saatler üzerinden personelinizin erken çıkma geç kalma gibi durumlarını görebilir, bu saatler üzerinden maaş hesaplatması yapılabilir.
Otopark bariyer sistemleri
Bariyer sistemleri ana kart yardımıyla birlikte içine entegre edilen yazılım ile motor desteğini de alarak zorlanmadan stabil çalışabilen sistemlerdir. Bariyer sistemleri içerisinde terminal halinde kurulan akımlar bulunur. İç ünitelerinde, sac içinde kapanma, açılma ve durma komutlarının belirlenmesinden kaynaklı olan ayrıca belirli butonlarla da kontrolü sağlanabilir.
Üzerinde uyarı lambaları ve acil durumlar için ani bir anda durması için fotoseller mevcuttur. Otopark bariyeri Manuel veya elle kontrol edilebilir. İçerisinde kolların hareketini sağlayan yaylar bulunmaktadır. Bu yaylar kol uzunluğuna göre bazı bariyer sistemlerinde ekleme yapılması gerekebilir.
Bariyer sistemleri, genellikle 3 metreden 6 metreye kadar kol uzunluğuna sahip olurlar. Çalışma hızları bulundukları yerde ki sirkülasyona göre ayarlanabilir. Uzaktan kumanda veya buton yardımıyla ile de kontrol edilmesi bu sistemleri kullanımını daha çok kolaylaştırır.
Motor gücüne de bağlı olarak çalışan bu sistemler ana kartından yapılan çeşitli cihaz, anten ve panellerin girişleri ile birlikte de belli bir hafızaya sahip olan dijital sistemin en büyük parçasıdır. Bu sistemler birçok alan da en kritik ve güvenliğin üst düzey tutulması gereken yerler de hizmet vermektedir. Örneğin; havaalanları, devlet kurumu binalarının girişleri ve çıkışları, en önemlilerinden biride apartman – site giriş çıkışlarında kullanılır.
Burada kullanılan sistem kaba taslak olarak bariyere bağlanan bir loop dedektörü yardımıyla gelen araç algılanır. Sistem tanır ve onay verirse bariyere tetik verilir, bariyer açılır aracın geçişine izin verir. Daha sonra araç uzaklaştıktan sonra bariyer yine fotosel ya da dedökter sayesinde aracın uzaklaştığını anlar. Böylelikle araç uzaklaştıktan sonra tekrar kapanır.
Bariyer sistemleri aynı zamanda acil durumlarda serbest geçiş moduna da geçebilir. Bunlara yangın ve deprem gibi durumları örnek verebiliriz. Bu gibi durumlarda buton ve uzak kumanda da kullanılabilir. Otopark Bariyerleri, içerisindeki mekanizmaları sayesinde istenilen amaca ve kullanım alanına rahatlıkla uygulanabilir. Kullanıcı talebi üzerine istenilirse sadece araç girişine müsaade edilebilir ya plaka tanıma sistemleri ve Kart Okuma Sistemleri ile birlikte sadece plakası tanımlanan araçların ve tanımlı olan araç kullanıcılarına verilen kartlar ile içeri giriş ve çıkışlarına izin verilebilir.
Güvenlik açısından özellikle site ve apartman giriş çıkışlarında çok fazla kullanılmaktadır. Site yönetimi isterse sadece sitede yaşayan sakinlerin araçlarını plakalarını panel yardımıyla bu sisteme tanımlayarak kullanabilir. Apartman ve siteler haricinde hastane otoparkları, fabrika girişleri benzeri alanlar da güvenlik açısından aynı zamanda sirkülasyonu kontrol altında tutmak için tercih edilebilir.
Personel takip sistemi özellikleri nelerdir?
Personel takip sisteminin en belirgin özelliği çok sayılı ya da az sayılı işletmeler de hiç fark etmeksizin personel takibini ve programıyla birlikte çeşitli muhasebe ve puantaj hesaplamalarını yapabilmesidir. Damar izi tanıma, yüz tanıma, parmak izi tanıma sistemlerinin personel takibinin yanın da bir diğer özelliği içerisinde opsiyonel olarak gelen kart okuyucu ve şifreleme özellikleridir. İçerisinde ki dahili bataryasıyla birlikte enerji kesintilerin de kesintisiz çalışmaya devam ederken gün sonunda ayrıntıları raporlamaları da otomatik almanıza da imkân sağlar.
Damar izli personel takip sistemleri; Damar izli personel takip sistemleri personel takip sistemleri kapsamın da en aktif ve güven veren ürün seçenekleri arasındadır. Avuç ve damar izi insan dna’sı baz alındığın da özgün avuç ve biyometrik damar iziyle birlikte damar yapısının okunması prensibiyle çalışmasını gerçekleştirir. Kusursuz ve hatasız kimlik doğrulaması sağlar. Daha çok kamu kurum ve kuruluşların da bankalar da finanslar kurumların güvenlik işleyişin de güven ve kolaylık sağlar.
Parmak izli personel takip sistemleri; Kişinin kendini has ve özgü parmak izi algoritmasını kayıt altına alarak tanıma ve takibin yapılmasını sağlar. Parmak izin de ki deforme ve yaralanmalara karşı on parmağınızı da tanıtabilirsiniz. Parmak izli personel takip sistemlerinde aynı zaman da kart okuyucu ve şifreli olarak geçiş yapabilme olanağı da sağlar.
Yüz tanıma personel takip sistemleri; Her birey de bulunan değişik özellikler de olan yüz çehre ve göz çizgilerimiz bu konu da personel takibini en hassas düzey de yapabilecek sistemlerin başında gelir. İçerisinde aynı zaman parmak izi takip sistemi de bulunan sistem kayıt kapasitesi açısından da yükseltilmiş olur. Bu personel takip sistemi cihazının içerisinde ki dahili bataryasıyla birlikte elektrik kesintilerinde çalışmasına devam etmektedir. İçerisinde bulunan tetik röleleriyle birlikte turnike bariyer gibi ürünlerle de kullanılabilir.
Kart okuyucu personel takip sistemleri; Personel takip sistemleriyle ilgili kart okuyucu cihaza tanımlanan kartlarla birlikte personel takibi yapılmaktadır. Kart tipi olarak proximity ve mifare kartlar kullanılmakta ve personel her sabah giriş ve çıkışlar da kartlarını okutmak durumdadır. Bu sistem personeller açısından art niyetli kullanıma açık olmakla beraber görevini doğru kullanımla birlikte yerine getirmektedir.
Personel takip sistemindeki veriler ne işe yarar?
Personel takip sisteminde kullanılan cihazlar da ki verileri personel takip programı aracılığıyla çeşitli raporlandırmalar yaparak gruplar ve kişi bazında inceleme yapabilirsiniz. Bu raporlar; Kişi bazında giriş çıkış raporu, genel bazda giriş çıkış raporu, kişi bazında geç kalanlar, genel bazda geç kalanlar, mesaiye kalanlar ve devamsızlar raporu gibi daha ayrıntılı raporlandırmaları yapabileceğiniz bir programdır. Bu sistem de ki verilerle birlikte personellerin daha verimli çalışmasını sağlayabilirsiniz.
İlgilendiğiniz ürünler için 0850 811 80 00 numaralı hattımızı arayarak gerekli bilgi ve fiyat teklifinizi alabilirsiniz.