Öğrencilerimizin derslerinin başaralı olmalarının yanı sıra bir de özel yetenek ve kabiliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalara da ağırlık verilmesi gerekir. Yıllarca öğrencilerimle birlikte oldum. Başarılı öğrencilerimiz oldu. Özel yeteneklerini tesbit ettiklerimizi ilgili alanlara teşvik etmeye çalıştık. Onların arasından başarılı olanları görüp mutlu olduk. Amacımız da bu değil midir zaten: Onları hayata hazırlamak.

Gazi Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu Müdürü bizi aradı.”Okur- Yazar Buluşması” kapsamında bizi okuluna davet etti. Geçtiğimiz Cuma günü bu okulumuzu ziyaret ettik. Okul Müdürü İdris Çetin Hocam ve Müdür Yardımcısı Hanifi Ayyarkın hoca güler yüzle bizi karşılayıp konuk ettiler. Öğrencilerle buluşmamızı sağladılar.

Çoğunluğu 8. Sınıftan olan çocuklarımızla” Şiir- Edebiyat “ üzerine sohbet ettik. Okumanın ve yazmanın önemini dile getirdik. Türk İslam Medeniyetinde kitap ve kütüphanelerin önemini vurguladık. Edebiyatımızın en etkili anlatıp şekli olan şiirin önemine değindik.

Güler yüzleri ile gözleri ışıl ışıl çocuklarımız bizi ilgiyle dinlediler. Gördük ki onların bir çoğu şiire edebiyata ve yazmaya hevesli. Bu bizi de çok mutlu etti. Sordukları sorularla, okudukları şiirlerle bu konuya yetenekli çocuklarımızın bir hayli fazla olduğunu gördük. Teşvik edilir ve işlenirse bu yavrularımız arasından şairler, yazarlar çıkacaktır diye umutlandık!

Kendisi de şiir ve edebiyata hevesli olan şair, yazar hocamız okul müdürü İdris Çetin Hocam ve müdür yardımcısı Hanifi Ayyarkın hoca da sohbetimize eşlik ettiler. Sohbet çıkışı çocukların bize olan sevgi ve ilgisi de onların bu işe hevesli olduklarını gösteriyordu. Çok mutlu olduk ve hepsini ayrı ayrı kucaklayarak teşvik etmeye çalıştık. Gözlerindeki ışıltı, yüreklerindeki o sevgi duygulandırdı bizi... Rabbim Ufuk’larını, başarılarını açık eylesin inşallah!..

Bölgemiz biraz sayısaldan çok sosyal ağırlı; ayrıca Yozgat şairi yazarı bol olan bir şehir. Çocuklarımızın da şiire, edebiyata ilgi duymaları çok normal. Özellikle her Türk gencinin delikanlılıkta yazdıkları şiirler onların en unutulmaz anılarını oluşturur. Bunu devam ettirenler edebiyata adını yazdırırken devam etmeyenler silinip giderler, bunu hepimiz biliriz. İşte bu anlamda şiir ve edebiyata yatkın olan( ilgi ve becerisi olan) çocuklarımızın tesbit edilip işlenmesi ve teşvik edilmesi büyük önem arz ediyor. Birileri bizi görmese de: (Evden yetişen danacık misali!..?) biz burdayız ve gücümüz yettiğince Türk halk edebiyatına, Türk kültürüne hizmet etmeye çalışıyoruz...

Bu güzel etkinlik için bizleri okuluna davet eden Yozgat Gazi Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İdris Çetin Hocama, Müdür Yardımcısı Hanifi Ayyarkın Hocama teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Ayrıca bizi sevgi ve muhabbetle dinleyen minik yavrularımıza da hayat boyu başarılar diler ilgi ve alakalarına teşekkür ederiz. Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği olarak her zaman olanların emrindeyiz, her konuda onlara destek olmaya söz vermişiz...Teşekkürler GMK okulumuzun duyarlı idarecileri; teşekkürler GMK okulunun güzel kokan çiçekleri...