Başkan Arslan, özellikle içme suyu temini için yüksek elektrik giderlerinin büyük bir masraf kalemi oluşturduğunu belirterek, bu soruna kalıcı bir çözüm getirmek amacıyla projelerine hız verdiklerini ifade etti.
Elektrik Giderlerinde Önemli Azalma Hedefleniyor
Başkan Arslan, Yozgat’ta her ay içme suyu temini için harcanan elektrik miktarının 15-16 milyon lirayı bulduğuna dikkat çekti. Seçim döneminde Güneş Enerjisi Santrali kurma sözü verdiğini hatırlatan Arslan, bu projeye dair ilk adımların atılacağını söyledi. "İlk etapta kuracağımız santral ile belediye bütçesine her ay 2,5 milyon lira katkı sunmayı hedefliyoruz" diyen Arslan, bu girişimin sadece başlangıç olduğunun altını çizdi.
Evci Köyü Bölgesine 2,5 Megavatlık Güneş Enerjisi Santrali Kurulacak
Yozgat Belediyesi tarafından yapılacak olan ilk Güneş Enerjisi Santrali, Evci Köyü bölgesinde yaklaşık 44 dönüm arazi üzerine kurulacak. İhale hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Arslan, sürecin 25 Nisan’da tamamlanacağını açıkladı. Bu santralin, Yozgat Belediyesi’nin elektrik ihtiyacına önemli ölçüde katkı sağlaması bekleniyor.
İkinci Santral ile Yozgat’ın Enerji İhtiyacının Yarıyı Karşılanacak
Başkan Arslan, ikinci santralin ise Yozgat’a bağlı arıtma tesisinin bulunduğu bölgede kurulacağını belirtti. 5 megavat kapasitesindeki bu santral, belediyenin enerji ihtiyacının yarısını karşılayacak. "Bu santral ile belediyenin enerji giderlerine yıllık 7,5-8 milyon lira katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.
Üçüncü Santral ile Tamamlanacak Proje
Başkan Arslan, üçüncü bir santral için de çalışmalarının devam ettiğini ve bu santral için Recepli Köyü yakınlarında hazine arazisi tahsisi talep ettiklerini söyledi. Bu üçüncü santral ile Yozgat’ın tamamlanan enerji ihtiyacının karşılanması planlanıyor. Arslan, projelerin kendi dönemlerinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirterek, İller Bankası aracılığıyla gerçekleştirilecek olan bu projede Dünya Bankası kredisi kullanılacağını duyurdu.
Başkan Arslan, ilk santralin kurulumu için 1 yıl gibi bir süre planladıklarını belirterek, bu projelerin Yozgat’a önemli bir ekonomik ve çevresel katkı sağlayacağını vurguladı.