Ertuğrul Kapusuzoğlu: Yozgat 1954 Battal Köyü doğumlu. Yozgat Lisesi ve Ankara Ticaret ve Turizm Yüksek Okulu mezunudur. Ticaret Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni olarak göreve başladı. 1994-1997 yılları arasında"Aile Araştırma Kurumu"nda Şube müdürü ve Eğitim Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. Kültür Bakanlığı Senaryo Yazma Yarışmasında “Bizim Eller” sinema filmiyle  birincilik ödülü aldı.

İçişleri Bakanlığı Trafik Eğitim yarışmasında ve çeşitli dallarda bir çok derece ve ödül aldı.
"Bizim Eller" ile 1986'da Kültür Bakanlığı Senaryo Yarışmasında birincilik ödülü almıştır.  

Roman ve tiyatro çalışmalarının yanı sıra; "Aygırı Kısrakla Tutarlar-Senaryo", "Bizim Eller (1986)", "Islanan Topraklar (1989)", "Göç (1990)", "Kahraman Bey (1990)", "Bayramlarımız (1996)" adlı senaryo çalışmaları ile "Uçan Kelebekler-12 Bölüm" TRT tarafından çekilmiş ve gösterilmiş; "Kahraman Bey- 2 Bölüm" TRT tarafından çekilmiş ve gösterilmiş; "Göç- 4 Bölüm" TRT tarafından çekilmiş ve gösterilmiş; "Gülnihal- 2 Bölüm" TRT tarafından çekilmiş ve gösterilmiş; "Suçu Kazı, Altından İnsan Çıkar- 4 Bölüm" TRT tarafından çekilmiş ve gösterilmiş; "Bayramlarımız- 2 Bölüm" TRT tarafından çekilmiş ve gösterilmiş; "Keloğlan- 13 Bölüm. TRT tarafından çekilmiş ve gösterilmiş dizilerin de senaristidir.
“Gâvurun Kızı Cennet", "Şeytanın Maskeleri", "Nasrettin Hoca", "Doktor Civanım", "Kanije" yazdığı tiyatro oyunlarıdır.

Yazar Yusuf Ziya Bahadınlı

Yusuf Ziya Bahadınlı Yozgat Sorgun 1927 yılı doğumlu. İlk ve ortaöğrenimini Yozgat’ta tamamladı. Kayseri Pazarören Köy Enstitüsü'nden mezun oldu. Üç yıl süreyle Yozgat’ta, doğduğu köy olan Bahadın’da öğretmenlik yaptı. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü'nden mezun oldu Erzurum, Kars, Konya, Düzce ve İstanbul’da Türkçe ve edebiyat öğretmeni olarak görev yaptı.
 
Hür Yayınevini kurdu. Yayımladığı bazı kitaplarında Aydın Su ismini kullandı. Siyasete geçti ve Yozgat milletvekili olarak seçildi. Yayınevi faaliyetlerine ara vermeden devam eden Bahadınlı, Yeni Dünya Yayınevi’ni kurdu ve Yeni Dünya isimli bir dergi çıkarmaya başladı.
 
Bavyera Kültür Bakanlığı tarafından bir yıl süreyle Almanya’ya davet edildi. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından Türkiye’ye dönemedi ve Almanya’da 12 yıl yaşamak zorunda kaldı.
Berlin’de öğretmenlik yaptı, kitaplar yazdı. 1991’de Türkiye’ye döndü.
 
İlk eseri olan Dertler-Dermanlar isimli piyes, Öğretmen Sesi dergisinde yayımlandı. Sözcükler ve antolojiler başta olmak üzere, çeşitli kaynak kitaplar yayımladı. 1964'te İtin Olayım Ağam isimli hikâye kitabı ve 1965'te Güllüceli Kâzım isimli romanının yayımlanmasının ardından edebî eserlerinin çoğunu 1980'li ve 1990'lı yıllarda yazdı.
 
Emekçi, Türk Dili, Varlık, Türkiye Yazıları, Yürüyüş, Yazko Edebiyat, İlke, Yeni Dünya, Hürriyet Gösteri ve Adam Öykü dergilerinde öyküleri, siyasi yazıları, denemeleri yayımlandı. Öykü ve romanlarının yanı sıra bir gezi ve anı kitabı vardır. Anıları ile kurgusal eserleri arasında doğrudan bağ kurmak mümkündür. Denemeleri de son dönemde yayımlanan eserleri arasındadır.