Almanya’nın Pforzheim şehrinde ilk yapılan minareli kubbeli camilerimizden olan DİTİB Fatih Camii'nde hizmetler aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen kültür etkinliğine öğretmenler, velilerle birlikte çok sayıda vatandaşımız iştirak ettiler.
Baden Württemberg Eğitim bölgesi rehber öğretmeni Feyza Dinçer tarafından "Aile İçi Etkili İletişim" semineri düzenlendi. Seminerde Feyza Dinçer,yaptığı konuşmasında,
 “Şiddet olgusu şiddete maruz kalan tarafı etkilediği kadar şiddete şahit olan tarafı da etkilemektedir. Fiziksel, cinsel, duygusal ya da ekonomik anlamda aile içi şiddete maruz kalan kadınların çocukları bu çalışmanın konusunu oluşturmaktadır. Bu çalışmanın amacı annelerinin aile içi şiddete maruz kaldığına şahit olan çocukların gösterdikleri duygusal, bilişsel, davranışsal tepkileri anlamak; aile içi şiddete şahit olan çocuklara yönelik koruma ve müdahale yöntemlerini ortaya koymak ve dünyada bu konu üzerinde yapılan uygulamalardan örnekler sunmaktır. Türkiye’de aile içi şiddete şahit olan çocuklar için koruyucu çalışmalar yapılmasına öncülük etmesi beklenmektedir” dedi.

Pforzheim Türkçe ve Türk Kültürü dersi öğretmeni Dr. Bayram Tamtürk tarafından "Bilim Dili Olarak Türkçe'nin Tarihi" semineri verildi. Dr. Tamtürk Türkçe üzerinden Türk kimliğinin inşa edilmesinin önemi üzerinde durdu. Tarih boyunca Türkler kurdukları devletlerde zaman zaman başka dilleri kullanmış olsalar da Türkçe’nin her zaman önemini koruduğunu bilim ve felsefi dil olarak görüldüğünü ifade ederek Almanya’da yetişen öğrencilerimizin milli kimliğini anadilimiz Türkçe ile inşa edip koruyabileceğini belirtmiştir. Programın sonunda öğretmenimiz birey ve toplum ilişkilerine dair yazdığı kitabı kadın kolları Başkanı Zeliha Okumuş’a günün hatırası olarak hediye etti. Kadın kolları başkanı da hem öğretmenlere hem de kendilerine her zaman destek veren Pforzheim Türk okul aile birliği Başkanı Mümin Karaca’ya çiçek takdim ettiler.