Sarıkaya'da Roma hamamının şifalı sularından üretilen şampuan ve sıvı sabun tanıtıldı. Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, "Kral Kızı" adıyla bilinen Basilica Therma Roma hamamının şifalı sularından üretilen sıvı sabun ve şampuanı tanıttı ve ilçe için hem turizm kaynağı olduğunu hem de üretim alanı olarak değerlendirildiğini dile getirdi.
Kent Park'ta basın mensuplarıyla bir araya gelen Açıkel, belediye bünyesinde kurulan tesiste 2 bin yıllık Roma hamamının şifalı termal sularından günlük 1000 sıvı sabun ve şampuan üretiyoruz dedi. Üretim
tesisinde 12 işçinin istihdam edildiğini ve üretilen ürünlerin birçok kente gönderildiğini belirten Açıkel, "Roma hamamının uluslararası alanda tanıtımına büyük katıları olan basın mensuplarına da teşekkür ediyoruz dedi.
UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'ne girmesinde Yozgat basınının çok ciddi katkıları olduğunu dile getirdi. Kendi tesisimizde kendi markamızla ürettiğimiz sıvı sabun ve şampuanın tanıtılmasında da herkesin desteğini bekliyoruz." dedi.
Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, ‘Kral Kızı’ adıyla bilinen Basilica Therma Roma Hamamının şifalı sularından üretilen sıvı sabun ve şampuanın ülkenin bir çok yerine pazarlanarak ilinde tanımına katkısı olduğunu vurguladı. Sarıkaya belediyesi bünyesinde kurulan tesiste 2 bin yıllık Roma Hamamının şifalı termal sularından günlük bin adet sıvı sabun ve şampuan üretiliyor dedi.
Bu ürünlerin de birçok şehre gönderildiğini ifade etti.
Roma Hamamının şifalı termal suyundan Türkiye’de bir ilk olarak kendi tesisimizde kendi markamızla ürettiğimiz sıvı sabun ve şampuan üretimine başladık. Çok ciddi bir yatırım ve ürün olduğunu düşünüyoruz. Bu ürünlerin tanıtımı noktasında da hemşehrilerimizin katlı ve desteğini talep ediyoruz dedi.
Belediyelerimizin bu anlamdaki çalışmalarını takdirle karşıladığımızı ifade etmek isteriz. Hem üretime katkı sağlıyorlar hemde işçi istihdamında bulunarak ülke ekonomisine destekte bulunuyorlar takdirle karşılanacak bir hadise... Tebrik ve takdir ediyoruz.
Üretim ve kadınlara yönelik iş alanları kurmak ilimiz için de oldukça büyük önem arz ediyor. İşsizlikten yakınıyoruz işte size iş imkanı. Üretimden ve kalkınmadan söz ediyoruz işte size üretim alanı ve kalkınma modeli: Ekonomik imkanları değerlendirip ülke kalkınmasına yardımda bulunmak; amaç bu değil mi?
Köylerde üretim bitti diyoruz ! İşsizlik ayyuk da diyoruz ama ülkenin imkanlarını değerlendirmekten kaçınıyoruz. Gelişmiş ülkeleri örnek gösteriyoruz ama onlardan örnek almıyoruz ! Çünkü o ülkelerde herkes çalışıyor herkes üretiyor; fabrikaları da üretim alanlarını da kendi işverenleri kuruyor. Türkiye bu manada zengin kaynakları olan bir ülke ama doğruyu söylemek gerekirse biz çalışmaktan üretmekten kaçıyoruz, tembellik yapıyoruz. İşimizi dürüst yaparsak çok kazanır çok büyük itibar görürüz.
Son dönemlerde Yozgat adını ihraç yapan şehirler arasına yazdırmış oldu; bu takdirle karşılanması gereken bir hadisedir. Üreticilerimize ve iş adamlarımıza teşekkür ederiz. Evet kalkınma yerelden- yerinden başlar ve gelişir. Küçük işletmeler yerini büyük işletmelere bırakacaktır. Üreten çalışan ve birlikten güç alan bir toplum olmak ve birbirimize de o güveni sağlamak zorundayız, şehrimiz de ülkemiz de ancak böyle gelişir. Ben bu manada emek veren tüm iş verenlerimize belediye başkanlarımıza ve işletme sahiplerine teşekkür ediyorum sağ olsunlar var olsunlar. Ülkemiz onların sayesinde gelişmeye yükselmeye devam edecektir inşallah !