Aşık Sıdkı Baba: Hacı Gök genelde “Sıdkı” mahlasını kullanmıştır. Yozgat Sorgun Tiftik köyünde doğdu. El yazması divanında H. 1316. M. 1898- 99 olarak yer alan doğum tarihi, nüfus kayıtlarında 1 Temmuz 1900’ olarak geçer. Tatar İdris Hafız'dan aldığı derslerle temel dinî bilgileri öğrenir ve hafız olur. Yozgat ve Konya'da medrese tahsili görür; Arapça ve Farsça öğrenir.
Konya ve Sorgun'a bağlı çeşitli köylerde imamlık yapar. Şiir söylemeye çok küçük yaşlarda, çobanlık yaparken başlamıştır.
Usta âşıkların ve mutasavvıf şairlerin şiirlerine nazireler söyleyerek sanatını geliştirir ve zamanla kendi şiirlerini söylemeye başlar. Üç kez rüya gördüğü ve badeli olduğu belirtilmiştir.
Kendisi sarışın olduğu için- Sarı Hoca, Sarıca Hoca, Sarı Molla ve Sarıca Molla lâkaplarıyla tanınmıştır. Mahsenli Şeyh Ali Baba tarafından kendisine “Sıdkı” mahlası verilmesi üzerine, zamanla Sıdkı Baba olarak tanınmaya başlar. 24 Şubat 1961'de vefat eder. Nüfus kayıtlarına göre ise vefat tarihi 1 Mart 1965’tir. Mezarı Sorgun Tiftik köyündedir.
Şiirlerinden bir kısmı “Dini ve Ahlaki Öğütler” adı verilen küçük bir kitapçıkta toplanarak yayımlanmıştır. Sıdkı Baba'nın el yazması Dîvânı, Hüseyin Cahit Gök’ün Lâtin harfli cep defteri ve 1952'de yayımlanan Dînî ve Ahlâkî Öğütler adlı kitapçıktır.
"Sıtkı" mahlasından başka "Sefil Sıdkı", "Hacı Sıdkı", "Miskin, Abdal Sıdkı" mahlaslarını kullandığı şiirlerine de rastlanılmaktadır. Doğmaca şiirler söylediği ve Sümmanî, (Sorgunlu) Dindarî gibi âşıklarla atıştıkları anlatılır.
Şiirleri genellikle dini ve tasavvufi konuludur. Bunlar daha çok Allah, melekler, kitaplar, peygamberler, iman, ibadet, dünyanın geçiciliği ve ölüm, cennet ve cehennem, din ve tarikat büyükleri ile ilgilidir.
Kaynakça: 1-Abdülkadiroğlu, Abdülkerim, Ferudun Hakan Özkan (1994). Yozgat Meşhurları (1900 Doğumlulara Kadar). Ankara: Yozgat Belediyesi Yayınları
2- Doğan, Durali (1996). Yozgatlı Âşık Sıtkı Baba. Ankara: Diriliş Kitapevi.
3-Doğan, Durali (1988). Yozgat Şair ve Yazarları. Ankara: Yozgat Valiliği Yayını.
4-Durbilmez, Bayram (1995). “Halk Şairi Sıdkı Baba”. Millî Folklor. 28: 75-80.Sayısı
5- Ahmet Yesevi Üniversitesi Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü
6- Güzel, Abdurrahman (1999). Dinî- Tasavvufî Türk Edebiyatı. Ankara: Akçağ Yayınları.
7- Oğuz, M. Öcal (1994). Yozgat'ta Halk Şairliğinin Dünü ve Bugünü. Ankara: Kültür Bakanlığı Yayınları.