Memduh Şenol 1945 Yozgat Merkez Tekke Mahallesinde doğdu. Yüzbaşıoğulları ve Sivişogulları sülalesinden. Memuriyete 1968 yılında Yozgat Göğüs Hastanesinde başladı. Buradan Sorgun Nüfus Başmüdürlüğü görevine geçti. 1973 de Polis memurluğu sınavını kazandıktan sonra uzun bir süre Emniyet teşkilatında polis olarak görev yaptı.
1985 yılında komiser oldu, yurtiçi ve yurtdışı görevlerinde bulundu ve 30 yıl süreyle çalıştığı bu kutsal görevinden 1992 yılında kendi isteği ile emekli oldu.
Manisa- Alaşehir'e yerleşti. Yozgat ve Sorgun Ülkü Ocaklarında aktif görevlerde bulundu. Ülkücü, Milliyetçi, mukaddesatçı görüşleriyle öne çıktı"
"Yozgat Sevdasıyla” yanıp tutuşan, Yozgat aşkıyla deli divaneye dönmüş yiğit bir Bozok evladıdır o. "Benim üstadım, şeyhim Sucu Dursun Dede" derdi. Yozgat'a geldiğinde ilk Arap Dede Cami ve Mezarlığı'nı sonrada Sucu Dursun Dedenin mezarını ziyaret ederdi.
Ayrıca Çamlığımıza olan hayranlığını da dile getirmekten geri durmazdı. Derdi ki: " Bozok benim vatan içindeki küçük vatanım. İnsan vatanına nasıl küser? Ne hakkımız var ki; doğduğumuz, büyüdüğümüz garip Yozgat'a küselim. Herkes Yozgat'a karınca kararınca hizmet etmeli.”
“Kitaplarımı ve yazılarımı
okursanız hepsi Yozgat'ın kültürel tanıtımı üzerinedir. Alaşehir çok güzel bir memleket, ama benim Bozkırımın yerini hiç bir yer tutmaz.” derdi. Çok okuyan, kültür ve tarih birikimine sahip dopdolu bir hemşehrimizdi. Onun sevdası sadece Yozgat değil, tüm Türk dünyasıydı. Yazılarında ve şiirlerinde esir Türklere değinir, Türk dünyasının feryadını dile getirirdi. İdealist bir ülkücü, “Kızıl Elma” ülküsüyle yanıp tutuşan Turancıydı.
"Şah Kartal Göçtü, Ve Aradan Yıllar Geçti, Al Şafağın Habercisi, Göz Pınarları, Sürmeli Kızım ve Geleceğe Mesaj" Kitaplarının yazarı olan Memduh Şenol; dost canlı, vatan- bayrak sevdalısı, yüreği memleket aşkı ile yanıp tutuşan bir Yozgatlıydı. 23 Aralık 2018 yılında Manisa Alaşehirde vefat etti ve oraya defnedildi.
Şiirleri: Sevgi Yolu, Yeni Defne, Orkun, Kardeşlik, Türk Yurdu, Millî Folklor, Türk Dünyası vb.dergiler ile Yeni Çağ (Elazığ), Haber (Alaşehir), Zafer (Afyon), Fethiye (Muğla) vb. gazeteler ile Sevgi Yolu, Ozan Dergisi, Yozgat İleri Gazetesi gibi bir çok dergi ve gazetede yayınlandı. Ayrıca pek çok antolojide de şiirlerine yer verildi.
Eserleri (Şiir): Şah Kartal Göçtü (1992), Ve Aradan Yıllar Geçti (1994), Al Şafağın Habercisi (1995), Göz Pınarları (1997), Sürmeli Kızım (1999), Geleceğe Mesaj (2002).
Kaynakça: 1- https://www.biyografya.com/biyografi/7349, 17.10.2019.
2- Gürsoy, B.A. (2007). “Şenol, Memduh”. Türk Dünyası —
3- Edebiyatçıları Ansiklopedisi. C. VIII. Ankara: Atatürk Kültür Merkezi Yayınları. s. 78.
4- Ahmet Sargın- Yozgat Çamlık Gazetesi
5- Yazar: Emine Koca
6- Durali Doğan- Yozgat İsimler Sözlüğü
7- Ahmet Yesevi Üniversitesi-Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü
8- Yozgat Sevdalıları Şairler Antolojisi (Ahmet Sargın)