Yaşama mana katan en büyük olgu felsefedir. Felsefe sizin duruşunuzun dünya görüşünüzün bir yansımasıdır.
Mevlana’dan, Yunusa, M.Ö yaşamış Sokrates, Platon, Aristoteles gibi büyük düşünürler kendi fikir yansımalarını kaleme alıp bizdeki soru işaretlerine bir anlam yüklemişlerdir.
Aslında beynimiz fazla düşünmeden yakıtını ekonomik olarak kullanan bir organımızdır, beyin elektrik üretir onunla çalışır. Elektronik aletlerdeki A plus enerji tüketimi bizler içinde geçerlidir. Lakin beyin çalışmaya başladı mı düşünmeye başladı mı, bu tüketimi olabildiğince israf eder ve yorulmaya da başlarsınız. Ama bir filozof, bir bilim adamı için bu israfın önemi yoktur, bilim adamı insanlık için kendini feda eden eşrefi mahlûkattır.
Albert Einstein Hareket halindeki cisimlerin elektromanyetiği hakkında başlığını taşıyan 30 sayfalık hepimizin izafiyet (görecelik) diye bildiğimiz devrimsel makalesini yayınlarken içinde tek bir atıf bulunmuyordu. Şan ve şöhrete kavuşmuşken on bir yıl sonra kütle çekimini de içine alan genişletilmiş bir yayın sunan Einstein kendi kuramının da eksik olduğunu, atom altı olayları açıklayamadığını söylemiştir.
İşte tevazu budur, ilim insanı böyle bir felsefeye sokar, o yüzden ne kadar çok okur ne kadar çok bilirsek dolu başak gibi boynumuz bükülü verir. Yakıt yakmaktan korkarsanız sadece ekonomik yakıtlı dedikodu üretirsiniz, düşünmekten korkmayın, düşünün, sorgulayın, araştırın, irfan sahibi olun işte zaman dünyanız güzelleşecektir.
Sevgiyle kalın