Merhabalar ben Gülenay Akyol memleketim yiğidin harman olduğu yer Yozgat.

18 yaşındayım. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi öğrencisiyim. Her genç gibi benimde hayallerim hedeflerim var tabii ki.

Bazen çevremizden olumsuz yorumlar, eleştiriler alsak da biz yolumuza tam gaz devam edeceğiz. Son zamanlarda ciddi şekilde artan bir bağımlılıktan söz etmek isterim, Teknoloji bağımlılığı; gün geçtikçe daha tehlikeli bir hal almaya başladı, eskiden çocuklar dışarı çıkar bir sürü oyunlar oynar bazen de oynayacakları oyunu kendileri uydururlardı.

Zaman dışarıda ne kadar çabuk geçer, mahallede arkadaşlıklar ne güzel olurdu. Şimdi aynı mahallede oturan çocuklar birbirini tanımıyor, birkaç çocuk bir araya gelince ortama bir sessizlik hakim oluyor. Teknolojinin yaşı yok elbette ama iki, üç yaşında ki çocukların elinden tablet, babaannelerin, dedelerin elinden telefon düşmez oldu.

İnsanlar sanal arkadaşlıklar kurmayı, hayatını birleştirecek insanı internetten seçmeyi tercih ediyor artık. Ne ara bu kadar hızlı yayıldı bilmiyorum.

Yayılmasında ki en büyük etken nedir? Ben ailelerin rolünün çok büyük olduğunu düşünüyorum. Aman sesi çıkmasın, aman şu son lokmayı da yesin, aman misafirlikte beni rezil etmesin, aman evi dağıtmasın ve daha bir sürü aman, aman, aman, hal böyle olunca tehlikeli son kaçınılmaz elbette.

Dünyada 208 ülke var ve Türkiye telefon kullanımında dünyada 17.sırada instagram kullanımı ise birinci sırada yer alıyor konu sosyal medya, telefon, internet olunca maşallah ülkemiz birinciliği elden bırakmıyor.

Tabii ki kullanacağız çağın getirmiş olduğu kurallara elbette uyacağız ama galiba ipin ucunu biraz kaçırıyoruz sanırım.

Aslında ne kadar güzel binlerce bilgi elimizin altında duruyor öğrenmek ne kadar kolay.

Mesela yaşadığımız ülkede kaç tane ilçe var? Kaç tane köy var? En az ilçeye sahip olan, ilimiz hangisi? Öğrenmek için tek yapmamız gereken şey soruyu klavyeye yazmak olacak. Teknolojiye değil hayata bağlı olalım. Yaşamanın tadını çıkaralım. Nefes almanın, koşmanın, yürümenin kıymetini bilelim.

Böyle bir mecrada yer aldığım için çok mutluyum.

Diğer metinde görüşmek dileğiyle hoşça kalın.