Yayaların geçme hakkına saygı duyan sürücü sayısı çok az, kesinlikle büyük bir seferberlik içerisinde okullarda, halk eğitimi merkezlerinde sürücü kurslarında büyük bir yoğunlukla, büyük bir çabayla insanlara trafik kurallarının Acil bir şekilde öğretilmesi gerekiyor. Herkes tamamen trafik kurallarına uymadan kendi kafasına göre araba kullanıyor. Bir diğer sorun da uzun yol esnasında hemen hemen hepsinin elinde cep telefonu var, cep telefonuna bakmaktan korkmuyorlar, kemerlerinin yerine yalancı kemer sistemi kurmuşlar kemeri takmak yerine arabadaki öten sistemi kapatmak için oraya kemeri boş olarak takıyorlar Bütün hayatlarını tehlikeye attıkları gibi başka insanların hayatını da tehlikeye atıyorlar ve araba kullanırken cep telefonlarıyla oynadıkları için yolun tam ortasında bir tekerlekleri sol şeride geçmiş şekilde ve arka aynaya bakma alışkanlığı kesinlikle Türk insan da yok arkadan gelen arabayı kontrol etmek gibi bir kuralla tanışmıyorlar önlerine bakıyorlar oysaki otobanlarda en önemli bakmamız gereken yer arkamızdır aynadan arkadan gelen arabayı kontrol etmemizdir. Bunlar yolu ortalayıp gidiyorlar arkadan gelen adam geçmesi mi gerekiyor sol şeritten geçecek yoluna devam edecek öndeki adamın umurunda değil. 
     Bu sorun bir an evvel çözülmesi gerekiyor büyük bir özveriyle okullarda çocuklara uygulamalı olarak şu anda yeni ehliyetini almış herkesin yeniden testlere sokularak trafik kurallarını yüzde 100 bilene kadar ehliyet verilmemesi gerekiyor.
Çözülmesi gereken çok büyük bir sorun bu.. Hem Türkiye genelinde hem de Yozgat’ta trafik kurallarına uyan insan sayısı çok az..( ben Dörtyol‘daki bu yeşil lambadan geçme olayını birkaç sene önce yaşamıştım hem arabalara yeşil yanıyor hem yayalara yanıyordu. 
Şimdi durum nasıl bilmiyorum yaylalar için ayrı yanan bir lamba arabalar için ayrı bir yanan lamba olduysa o konuda bir bilgim yok)