Yozgat’ta bir meslektaşım, nüfustaki düşüşü ‘Yozgat’ın nüfusu da nüfuzu da azaldı’ şeklinde yorumlamış.
     Aslında Yozgat’ın sadece nüfus bakımından değil siyasi ve bürokratik alandaki yoksunluğunu da dile getirmiş. Doğru bir bağlantı, anlamlı bir mesaj olmuş başlık ve içeriği bakımından yazılanlar.
     Siyasi güç, doğal olarak bürokratik yapıdaki Yozgatlılar’ın varlığını da artırıyor.
     Bürokrasi çoğu zaman siyasetten yeterince destek almadığı serzenişinde bulunsa da Yozgat’ın Ankara siyasetindeki rolü çok önemli.
     Evet, bir Karadenizli ya da Doğu’lu kadar güç oluşturamıyoruz bizden olanlara.
Karadenizli’nin bakan olduğu yerde bakanlığın tamamının neredeyse Karadenizli olduğunu görürsünüz. 
     Memleketin kokusuna sahip çıkar Ankara’daki Karadenizli siyasi irade.
     Körü körüne mikro milliyetçiliğe karşıyım lakin işin ehli ve hakkaniyeti noktasında Yozgatlılar’a öncülük etmek, yol açmak gerektiği kanaatindeyim.
Bir gerçeği dile getirecek olursak; bizler siyasette bile birbirine mobbing uygulayacak kadar acımasız olabiliyoruz. Maalesef acı ama gerçek.
     Mesela, birden fazla aktif siyasetçimizin olması ‘birlikteliği’ körüklemek yerine ayrılıkları ve çatışmaları doğuruyor.
Ve sular çekildiğinde yine biz bize kalıyoruz ama bu kez de makamlar elden gitmiş oluyor, tam da şu an olduğu gibi.
Yozgat bir taraftan süratle göçerken diğer taraftan siyasi ve bürokratik alanda nüfuz kaybediyoruz.
     Yozgat’ın nüfus ve nüfuz kaybı Yozgat’taki yatırımların da sekteye uğramasına neden oluyor.
     Mesela Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay iken kamu kurumları Yozgat’a nasıl bakıyordu, şimdi nasıl bakıyor?
Ya da Adalet Bakanı iken Bekir Bozdağ, bakanlık Yozgat’a nasıl bakıyor.Başta Cemil Çiçek olmak üzere Yozgatlı siyasi aktörlerin makamları olmasa da Yozgat adına mesai harcadıklarına, mücadele verdiklerine bir gazeteci olarak şahidim. 
     Ama gönül makamlar gitmeden önce eldeki değerlerin kıymetini bilmek, nüfusu olduğu gibi nüfuzu kaybetmeden birlik olabilmek.
     AK Parti il kongresine partiye emek vermiş, marka isimlerin davet edilmediği bir Yozgat profiline de burada dikkat çekmek istiyorum.
     Nerede o önceki dönem milletvekilleri, neden kongrede yoktular.
     Yeni il başkanı Hasan Kandemir, sürece hızlı başladı, inşallah yeni dönemde şiarı öncelikle vefa olur. Zira vefa temeli üzerine kurgulanmış siyaset de lezzetlenir, anlam kazanır.
     Yozgat siyasetini Ankara’da nüfuzsuz bırakan hastalıklarımızdan arınmak için evvela biz, bir ve vefalı olmak zorundayız.
Makamlar gittiğinde, sular çekildiğinde kim kimin adamı olmuş çok önem arz ediyor mu?
Etmiyor…
     Biz bize yeteriz savını bir kere daha dile getirirken vefalı duruş hayatı her kesiminde olduğu gibi siyasette de çok önemli.
Yozgat nüfusunu kaybederken nüfuzunu da kaybediyor ise, ki görünen o yönde işte o zaman işler sarpa sarıyor demektir, tehlike çanları çalıyor demektir.