Bir sınıfta tam 8 tane annesi-babası ayrılmış çocuk var. Bu çocuklar yaramaz, ağzı küfür dolu ve saygıdan yoksun; 
     korkuları bile yok. Bir sınıfta 8 çocuk varken, okulun tamamını düşündüğümde durum daha da kötü.
     Ayrılan çiftlerin hemen hemen hepsi çalışıyor; iş güc  sahibiler. Tek çocuk olursa maddi imkansızlık konusu yok denecek kadar az. Ancak bir çocuk bile aileye yük sayılmamalı. 
     O halde sorun nedir? Neden insanlarımızın sabrı ve birbirlerine saygısı kalmadı. 
     Ben de bir bayanım, ancak şu gerçeği gördüm ki, kadınlara haklar verildikçe, eşlerini tanımaz oldular. 
    Ailede dengeyi sağlayan ve huzuru kuran anne dir, anne her şeydir. 
     Cennet, boşuna annelerin ayağının altına serilmemiş tır. Ne yazık ki, kadınlar  haklar elde ettikçe, ailelerde çatlamalar başladı. 
     "Ben çekemem, ben yapamam" diyen gururlu annelerimiz, belki birkaç küçük sıkıntıya sabredemiyor ama çocuklarınızı çok daha büyük sorunlarla baş başa bırakıyorsunuz. İslam dini, çalışıp para kazanmayı erkeklere uygun görürken, kadınların sa evin hanımı ve anne olmasını çocuklarıyla ilgilenmesini önemser. Bu hal günümüzde gericilik olarak görünürken  aslında sadece evde çocuğuna ve eşine hizmet etmekten kaçınmanın bahaneleri mi acaba?  Oysa dışarıda çalışarak bir başkasına hizmet etmeyi, daha çağdaşlık olarak görmek büyük bir yanılgıdır. 
     Bence, bir anne eğer mecburiyeti yoksa çalışmamalıdır. 
     Şimdi, tüm suçu kadınlara yüklemiş gibi oldum. Ama şunu da merak ediyorum: 
    Babalar dışarıdaki bayanlara  davrandıkları gibi, eşlerine de aynı kibarlık ve nazikliği gösteriyorlar mı? Hanımlarına yeterince ilgi ve değer veriyorlar mı? Sevgi, insanın ilerlemesi için elzemdir; bu duygunun maddi bir karşılığı yoktur. Bu nedenle, çok sık eşinize onu sevdikleri  söylenmeli ve çok özel hissettirilmelidir. Eşiniz, sizden gördüğü ilgiyi dışarıda bulamamalı, böylece hep gönlünde bir numara olarak kalacaktır.
     ( Bence )...Gerçekten de, sebepler çocuklarımızdan bahsettiğimiz konuyu saptırdı; ancak belki de çocuklarımızın ya annesiz ya da babasız büyümesinin en büyük nedenleri de buradan kaynaklanıyor, vesselam.