Ve beklenen adayı açıklayarak üzerinden büyük bir yükü attı Millet İttifakı.
-Tam bu satırları kaleme alırken Yozgat merkezde Aşağı Nohutlu Mahallesi’nde bulunan 5. kattaki büromuzda resmen depremi yaşadık.
Beşik gibi sallandık denilir ya, aynen o şekilde önce sağa sonra sola sallandık. 6 Şubat’ta meydana gelen ikinci depremde de aynı şekilde sallanmıştık.
Deprem nasıl bir duygu derlerse, ‘insanlığa çaresizliği hatırlatan bir duygu’ yanıtı veririm.
Bu kadar çaresiz olduğumuz bir dünyada hangi duyguyu hangi şekil ve niyette yaşadığımızı bir kez daha sorgulamak zorundayız.
Geçmiş olsun Yozgat, geçmiş olsun Kayseri, geçmiş olsun insanlığım.
SİYASETLE DEVAM EDELİM: MİLLET İTTİFAKI’NIN ADAYI
Millet İttifakı üzerinde artık ağırlık yapmaya başlayan bir sorumluluğu yerine getirdi Pazartesi akşamı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sürpriz bir şekilde masadan kalkması ile 24 saatliğine değişik bir sürece evrilen siyasi gündem Pazartesi akşam saatlerinde yeniden millet ittifakını 6’lı masa etrafında bir araya getirdi.
Saadet Partisi Genel Merkezi’ndeki son buluşma ve sonrasında yaşanan ilginçliklerle dolu bir manzara.
Genel başkanların ortak deklarasyonu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı olarak duyuruldu.
Hayırlı olsun…
Heyecanla bekleyen kitleler, Sayın Kılıçdaroğlu’nu adaylığın ötesinde seçilmiş cumhurbaşkanı olarak karşılıyor. Ki, özellikle sol cenahta şimdiden kadrolar tahsis edilmeye başladı.
Matematiksel hesap yaptığımızda, CHP + İYİ Parti + HDP oyları yüzde 50’lik dilimi üç aşağı beş yukarı karşılıyor gibi.
HDP, ayrı bir aday çıkaracağını dile getirse de ‘Recep Tayyip Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin’ mantığı, Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemelerini sağlayacaktır.
Onun ötesinde bir hata, anlaşmazlık, ittifak içi çatışmalar (Büyük partiler arasında yaşanırsa…) vuku bulursa matematiksel hesaplar tutmayacaktır.
SAADET PARTİSİ GENEL MERKEZİ’NDEKİ MANZARA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ilan eden isim sağın kuvvetli, hatta bir zamanlar radikal partilerinden olan Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu duyurdu.
6’lı masanın Kemal Kılıçdaroğlu isminde uzlaşmasını bir zamanların milliyetçi ismi, tabanı ve teşkilatları tamamıyla sağı temsil eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sağladı.
Kalan diğer 4 partinin ve genel başkanlarının sağ cenahtan olduğunu söylemeye zaten gerek yok!
Bu durumda 5 sağcı parti 1 solcu cumhurbaşkanı adayı etrafında uzlaşmış oldu.
Önceki akşam Ankara’dan bir dönem milletvekili adayı da olmuş ismi: - Tarıkcığım siyaset artık çok değişti, 5 sağ partinin 1 sol partiden cumhurbaşkanı seçtirmek için gayret göstermesi eskiden olsa yadırganırdı ama şimdi artık bitti o işler, dedi.
Peki, Saadet Partisi Genel Merkezi’ndeki manzarayı kısaca yorumlayalım dedim.
Kemal Kılıçdaroğlu’unda kendisini dinleyen kabalığı coşturacak ifade ve mimik hareketleri neden yoktu, Meral Akşener, neden gergin, tedirgin ve birazdan limoni bir yüz yapısı ile oradaydı,
Diğer 4 genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu alkışlarken zorlanıyor muş gibi bir havaya sahiptiler.
En önemlisi dinleyenlerdeki coşkunun yarısı neden 6 parti genel başkanında yoktu?
Gelişmeler tamam da parti genel merkezindeki çehreleri ve süreci özellikle vatandaş merkezli yapacağımız röportajlarla da değerlendirmeye devam edeceğiz.